Dağda ATM mi var?

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin Amed İl Örgütü binasında AKP’nin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile katlettiği sivillere ilişkin dün basın toplantısı düzenledi.

Baydemir, SİHA bombalaması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Temel’in elektrik faturası, ATM kartı ve kredi kartı gibi belgeleri kamuoyuyla paylaştı.

AKP hakikati öldürüyor  

Baydemir, “Arife günü Tale köyü Kanireş mıntıkasında silahlı insansız hava aracı saldırısı sonrasında bir insanımız hayatını yitirdi, 3 insan yaralandı. Bu 4 insanın tamamının sivil olduğuna dair STK’ler, barolar, siyasetçiler açıklamalarda bulundu. Biz hakikati haykırıyoruz. Hayatını kaybeden Mehmet Temel MEB’e bağlı okullarda binaların tesisat işlerini yapan, evli 3 çocuk sahibi bir sivil yurttaşımızdır. İsmail Aydın evli 5 çocuk babası ve duvar ustasıdır. Musa Tarhan 54 yaşında evli ve 8 çocuk babasıdır. İbrahim Sak 54 yaşında evli, defterdarlıktan emekli bir babadır” dedi.

İşte Temel’in belgeleri

Baydemir, “AKP Genel Başkanı Erdoğan ‘nerede bu siviller’ diye soruyor. İşte burada. Biri mezarda, ikisi cezaevinde, biri hastanede. Bir yargısız infaz söz konusu. Sizin terörist dediğiniz 23 Temmuz’da trafik cezası almış. Hayatını yitiren sivil insanın kullandığı araca trafik cezası kesilmiş. Aşırı hızdan, kemer bağlamamaktan dolayı ceza mı kesiyorsunuz örgüt üyelerine? İşte hayatını yitiren sivil insanın bankamatik ve kredi kartları. Ne zamandan beri örgüt mensupları kredi kartı, bankamatik kartı kullanıyor? Hangi ATM şubeleri var dağda? Bir yalan, bir iftira başka yalanları beraberinde getiriyor. Savaş aynı zamanda hakikat düşmanı. İşte hayatını yitiren yurttaşımızın üzerine kayıtlı elektrik faturası. Her ay elektrik faturası ödüyor. Çiftçi projelerine destek için Tarım Bakanlığına başvurmuş. İşte belgesi. Yaşanan bir yargısız infazdır. Hükümetin şu ana kadar yaptığı tüm açıklama ve değerlendirmeler de, hakikatin yargısız infaza tabi tutulmasıdır” dedi.

EN SON EKLENENLER