Davutoğlu: AK Parti’de itibar suikastları yapılıyor

Daha önce istifaya zorlanan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti kendi değerlerini hızla zayıflatıyor. Yapılan şey itibar suikastıdır. Bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur” dedi.

Darbe girişiminden sonra istifaya zorlanan eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, “Pelikan Bildirisi” ve partideki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yayımlandıktan dört gün sonra Başbakanlık’tan istifa ettiği “Pelikan Bildirisi” hakkında ilk kez konuşan Davutoğlu, “AK Parti kendi değerlerini hızla zayıflatıyor. Yapılan şey itibar suikastıdır. Bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur” dedi.

AKP’DE İTİBAR SUİKASTLARI

Konya’da yayın yapan Kanal 42 Televizyonu’nun sahur programına konuk olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide birçok isme karşı bu yapıldı. En son Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yapılan da buna benzer bir durum. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur. Yapılan şey itibar suikastıdır, bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur” diye konuştu.

PELİKAN DOSYASI NEYDİ?

Davutoğlu’nun başbakanlığının son günlerinde 1 Mayıs 2016 gecesi “Pelikan Dosyası” başlığıyla bir blog sitesinden yazı kaleme alınmış, yazıda Davutoğlu ve ekibi hedef alınarak istifaya çağrılmıştı. Bu bildirinin yayımlanmasından 4 gün sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen Davutoğlu istifa kararı almıştı. Erdoğan’ın “Reis”, Davutoğlu’nun “Hoca” olarak tanımlandığı “Pelikan Bildirisi”nin gazeteci Cemil Barlas tarafından kaleme alındığı ve gazeteci Hilal Kaplan’ın villasında yazıldığı iddia edilmişti.

EN SON EKLENENLER