DBP Eş Genel Başkanı Arslan: AKP Kürtler için hayırlı bir adım atmaz

Hakkari’de halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, “Kimse ‘AKP Kürtler için hayırlı bir adım atacak’ demesin. O dünyanın neresinde olursa olsun her Kürt’ün karşısındadır” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), “Aydınlanan Toplumla Özgür Geleceğe” sloganıyla düzenlediği halk buluşturmalarının ilki Hakkari’den yapıldı. Sabah saatlerinde karayolu ile Van’dan Hakkari’ye gelen DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile beraberindeki MYK ve PM üyeleri, DBP ve HDP il yöneticileri tarafından kentin girişinden karşılandı. Daha sonra heyet DBP il binasına geçerek halk toplantısına katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan toplantıda DBP İl Eş Başkanı Süleyman Kanat, halkı selamlayarak, kısa bir konuşma yaptı. Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, kentteki polisiye önlemlere dikkat çekerek, bu durumun halkın toplantıya gelişini engelleme amacı taşıdığını söyledi. Aslan, “Bu AKP faşizminin çok güçlü olduğundan değil, Hakkari halkının, Kürt halkının kendi iktidarı için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu bildiğinden dolayı bu tedbirler alınmaktadır” dedi. Kentin tüm yolarının aylardır geçilmeyecek düzeyde olduğuna dikkat çeken Arslan, “Son bir yılda 3 defa Hakkari’ye geldim. Burada halkın iradesine kayyum atayanlar kendilerini yegane güç olarak görebiliyor ama 8 aydır Hakkari gibi küçük bir kentin yoları yapılamıyor” diyerek tepki gösterdi.

‘ERDOĞAN KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPIYOR’

Özellikle son 2 yıldır devletin “tek adam rejimi” için bütün alanlarda çalışma yürütüldüğünü belirten Arslan, yasaların ayaklar altına alındığını söyledi. Arslan, “2002 tarihinden itibaren AKP iktidarının karşısında en çok duran, AKP faşizminin kurumsallaşmasının önünde durabilen tek güç sadece Kürtler olmuştur. Bu yüzden son iki yıldır Erdoğan tam bir Kürt düşmanlığı ile Kürtlerin üzerine bir karabasan gibi düşmektedir. Halkımızın kendine özgü bir renginin olmaması için Erdoğan adeta yemin içmiş. Kürtlerin kazanım elde etmemesi için Ortadoğu’da ne kadar IŞİD, El Nusra ve ÖSO gibi çeteler varsa hepsine sahip çıktı, destekledi ki bu örgütler Kürtlerin kazanımlarının önüne geçsin” diye konuştu.

‘KİMSE AKP KÜRTLER HAKKINDA HAYIRLI BİR ADIM ATACAK DEMESİN’

AKP’nin “dostum” dediği KDP’nin dahi bağımsızlık kararına karşı çıkarak, sadece ülkede bulunan Kürtlere karşı olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Arslan, “KDP’nin kararına nasıl karşı çıktığı ortadadır. Öte yandan Avrupa’nın değişik kentlerinde bulunan Kürtlerin yaptıklarına karşı çıkışları ortadadır. Bu nedenle kimse bize ‘Erdoğan’ın sadece yürüttüğümüz politikalar nedeniyle karşı çıkıyor’ demesin. Kimse ‘AKP Kürtler hakkında hayırlı bir adım atacak’ demesin. O dünyanın neresinde olursa olsun her Kürdün karşısındadır. Her Kürt kazanımının yok edilmesi için her adımı atmaktadır. Zaten bu yüzünden ne Avrupa’da ne de Ortadoğu’da yanında kimse kalmadı. Erdoğan çok yeminli, intikamcı bir Kürt düşmanıdır. Kendi iktidarını Kürtleri yok etmekte görmektedir. Çünkü biliyor ki Kürt özgürlük mücadelesi zulme boyun eğmeyecektir. Bunu bildiği için ‘Zulümlerden zulüm, katliamlardan katlıma beğenin’ diyor” ifadesinde bulundu.

‘EFRÎN KAZANIMLARINI KORUYACAKTIR’

Efrîn’e yapılan saldırıya da değinen Arslan, kantonun halkı ile birlikte direneceğini belirterek, “Bilinmelidir halk kazanımlarını koruyacaktır. Bizler de her alanda Kobaê için yaptıklarımızı Efrîn için de yapmaya devam edeceğiz. Kürtler kazanımlarından vazgeçmez. Her alanda halkımız ile buluşup AKP iktidarının yürüttüğü zulümleri yeneceğiz ve mutlaka başaracağız” dedi.

Konuşma ardından toplandı basına kapalı devam etti.

EN SON EKLENENLER