DBP Eş Genel Başkanvekili Şimşek: Yol haritamızı çizeceğiz

DBP’nin 4’üncü Olağan Kongre hazırlığı toplantısında konuşan Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleye devam edeceklerini ve “yol haritamızı çizeceğiz” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 9 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan 4’üncü Olağan Kongresi öncesi, Diyarbakır’da tüm organlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Diyarbakır il binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, DBP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Fikriye Aytin ve DBP yöneticileri katıldı.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan toplantıda, açılış konuşması yapan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeki Baran, 9 Temmuz’da Ankara’da yapılacak olan 4’üncü Olağan Kongre için bir araya geldiklerini belirtti.

‘BASKILARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ’

Kongrenin güçlü geçmesi için bileşenlerin önerilerini alacaklarını ve tartışmalar yürüteceklerini belirten Baran, “Toplantımızın tüm halkların özgürlüğü ve birlikteliği için aracı olmasını diliyoruz. Alacağımız kararlar ile üzerimizde devam eden baskıları boşa çıkaracağız” dedi.

‘TUTSAKLIK BİZİ YILDIRMAYACAK’

DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, kongre öncesi toplantılarını 8 ilde gerçekleştireceklerini belirtti. Kürt siyaseti üzerinde yoğun bir baskının olduğunu hazırlatan Şimşek, “Biz asla pes etmeyeceğiz. Her gün ev baskınları ile arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Bu şekilde bizi terbiye etmeye çalışıyorlar; fakat tutsaklık bizi yıldıramayacak. Bir kişi bile kalsak bu mücadele yürüyecek. Ortadoğu’da mazlum halkın direnişi 40 yıldır sürüyor. İstiyorlar ki, Ortadoğu’da büyük bir katliam yaşansın ve tüm halklar yok olsun. Buna izin vermeyeceğiz. Ortadoğu halkları faşist devletlerin saldırısına her yerde direnerek cevap oldu. Halk diliyle, diniyle, kültürüyle özgürce yaşamak istiyor. Kürdistan’da halk üzerinde güçlerini göstermeye çalışıyorlar. Engellemeler, baskılar ile halkı sindirmeye çalışıyorlar. Her gün topraklarımız bombalanıyor” diye konuştu.

‘YENİ BİR MÜCADELE YOLU ÇİZECEĞİZ’

Tüm halklar açısından önemli bir süreçten geçildiğinin altını çizen Şimşek, “Tüm halkları etkileyen ve etkileyecek olan baskılar yaşatılıyor. AKP ve MHP ittifakı, Kürtlerin sonunu getirmek için atılan bir imzadır. Kürtler üzerinde inkar ve imha politikaları devam ediyor. Halkları parça parça etmek istiyorlar” dedi. 7 Haziran seçimleri ile başlayan ve 15 Temmuz darbesinin ardından yoğunlaşan saldırılara dikkat çeken Şimşek, “OHAL’i darbecilere yaptıklarını söylediler; fakat tüm DBP ve HDP yöneticilerini, vekillerini tutukladılar. DBP ve HDP’ye oy veren, destek veren tüm halklara yöneldiler. Biz mücadelemizle nasıl Rojava’yı özgürleştirdiysek, Bakur’u da özgürleştireceğiz. Tüm halklarımızın özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Öcalan’ın perspektifleri ile de halkımız ile yeni bir mücadele yolu çizeceğiz. Barış ve özgürlük susup izleyerek gelmeyecektir. Ancak Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü esas alarak onun perspektifleri ile çizeceğimiz mücadele yolu ile Kürdistan’ı özgürleştirebiliriz” diye belirtti.

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile görüştürülmesinin hukuki ve insani olmadığını sözlerine ekleyen Şimşek, bunun için mücadelelerini büyüteceklerini vurguladı. Şimşek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü ancak mücadele ile sağlayabileceklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Özellikle kadınlar olarak her alanda güçlenecek ve irademize sahip çıkacağız. Bu süreç böyle devam etmeyecek. Bu sürç karşısında bir araya gelerek yeni yol haritamızı çizeceğiz. Devam eden baskılar altında belirleyeceğimiz yol haritasıyla Kürt halkının mücadelesini büyüteceğiz.”

Toplantı, Şimşek’in konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

EN SON EKLENENLER