DBP’den 1 Eylül açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
Ortadoğu’da yaşanan çatışmalara dikkat çekilen açıklamada, 2013 yılında Kürt sorununun çözümü için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla başlatılan ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından sonlandırılan diyalog sürecine değinildi.

‘TECRİT KALKMALI, GÖRÜŞMELER YAPILMALI’

Açıklamada şöyle denildi:
“Sayın Abdullah Öcalan’ın bu savaş konseptini önleme ve barışı hakim kılma arayışlarına yanıt olarak, daha fazla şiddet ve çatışma ile karşılık verilmiştir. Bugün yine çatışmaların yükseldiği bir dönemde çatışmasızlık ortamını sağlayacak olan yine Sayın Abdullah Öcalan’dır. Öcalan üzerinde uygulanan sistematik tecridin kaldırılması ile bu çatışmasızlık sağlanacaktır. Bu kanlı sürecin bir an önce son bulması için Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve yeniden barış süreci ile görüşmelerin başlatılması gerekmektedir.”
DBP, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:
“Sorunların temelinde ise iktidarın ırkçı politikaları ve çatışmayı derinleştirmesi bulunmaktadır. Barış taleplerine kulaklarını tıkayan bu iktidar, ülkeyi bir avuç yandaşı için uçuruma sürüklemektedir. Bu uçurumun kıyısından dönüş ise ancak ve ancak tekrardan diyalog ve barış görüşmeleri sonucunda olur.”

 

EN SON EKLENENLER