DBP’den 10 kentte halk buluşması

DBP, 1-14 Ağustos tarihleri arasında 10 kentte halk buluşmaları gerçekleştireceklerini duyurarak, “Kazanımlarını terk etmeyen ve sahiplenen halkımız ile bir araya gelmek öncelikli görevlerimizdendir” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Aydınlanan Toplumla Özgür Geleceğe” sloganıyla gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi’nin ardından hazırlığını tamamladığı halk buluşturmalarının programını açıkladı. DBP’den yapılan açıklamada, “Yerel demokrasinin geliştirilmesi, siyasetimizin, paradigmamızın toplumsallaşmasını sağlayacak kadroların açığa çıkarılması ve demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigma ışığında demokratik özerkliğin inşasında tarihi bir sorumluğu üstlenmiş bulunmaktayız. Kültürel ve siyasal soykırımın üst düzeyde yaşandığı bir dönemde, Kürt halkının siyaset yapmasının önünde oluşturulmaya çalışılan engellemelere karşı duran, büyük mücadele sonucunda elde ettiği kazanımlarını terk etmeyen ve sahiplenen halkımız ile bir araya gelmek öncelikli görevlerimizdendir” denildi.

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, MYK ve PM üyelerinin katılımıyla il ve ilçelerde düzenlenecek halk buluşmalarının programı şöyle:

1 Ağustos: Hakkari

2 Ağustos: Van

4 Ağustos: Mardin

5 Ağustos: Şırnak

6 Ağustos: Batman

7 Ağustos: İzmir

9 Ağustos: İstanbul

12 Ağustos: Adana

13 Ağustos: Antep

14 Ağustos: Amed

DBP, halk buluşmalarının yanı sıra 30 Temmuz’da Siirt’te, 4 Ağustos’ta Ardahan ve Kars’ta, 5 Ağustos’ta ise Iğdır ve Ağrı’da il ziyaretleri gerçekleştirecek.

EN SON EKLENENLER