DBP’nin kongresi başladı: Aydınlanan toplumla özgür geleceğe

DBP’nin “Aydınlanan toplumla özgür geleceğe” şiarıyla yeni yönetimini belirleyeceği 4. Olağan Kongresi Ankara’da başladı.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), Ankara Neva Palas Otel’de gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi başladı. “Aydınlanan toplumla özgür geleceğe” sloganıyla gerçekleştirilen kongreye, bölge kentlerinden çok sayıda delege ve konuk katıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in yanı sıra HDP’li milletvekilleri, İHD, KESK ile EĞİTİM-SEN gibi sivil toplum örgütü temsilcileri de konuklar arasında yer aldı. Kongreye, Cizre’deki sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren Mehmet Tunç’un eşi Esmer Tunç, Mehmet Yavuzer’in annesi Hanım Yavuzer ile Silopi’de yaşamını yitiren Seve Demir’in ailesi de katıldı. Kürt illerinden kongreye katılan kadınlar, rengarenk yöresel kıyafetleri ve barış ile özdeşleşen beyaz tülbentleri ile salonun en önünde yerini aldı.

Kongrenin gerçekleştiği salona, sokağa çıkma yasakları döneminde öldürülen Mehmet Tunç, Pakize Nayır, Seve Demir, Fatma Uyar, Paris’te 2013 yılında öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez’in fotoğrafları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerinde “Öcalan’a özgürlük” yazılı büyük posteri asıldı. Yine, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, alışmıyoruz”, “Kadın devrimiyle demokratik özerkliği inşa ediyoruz”, “Sur önce tank top ile yıkıldı, şimdi tamamen yok edilmek isteniyor”, “Biz direndik, diz çökmedik bizimle gurur duyun”, “Rojava devriminin gücüyle özgürlüğe yürüyoruz” ve “Önderlik ile yürüyor devrimi büyütüyoruz” pankartları salonda yer aldı.

Kongresini gerçekleştiren DBP’nin eş genel başkanı Sebahat Tuncel, 72 belediye eş başkanı ve 4 binin üzerinde üye ve yöneticisi tutuklu bulunuyor.

Kongrede tek liste ile gidilecek seçimde eşbaşkanlığa 6 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Sebahat Tuncel ve Mehmet Aslan’ın seçilmesi bekleniyor. Kongrede ayrıca, Parti Meclisi (PM) ve parti organlarında yer alacak 60 kişilik yeni bir isim listesi belirlenecek.

Kongre, konukların konuşmaları, sinevziyon gösterimi, raporların okunması ve son olarak seçim gündemiyle tamamlanacak.

EN SON EKLENENLER