DBP’nin yeni eş genel başkanları Tuncel ve Aslan oldu

DBP’nin “Aydınlanan toplumla özgür geleceğe” şiarıyla gerçekleştirdiği kongrede, tutuklu Sebahat Tuncel ile Mehmet Aslan, partinin yeni eş genel başkanı olarak seçildi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Ankara’da Neva Palas Otel’de gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi, açılış ve konukların konuşmaları ardından faaliyet ve mali raporların okunmasıyla devam etti. Ardından seçim gündemine geçildi.

141 delegenin oy kullandığı seçimde, partinin tutuklu eş genel başkanı Sebahat Tuncel ve kongreye kadar genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Aslan, partinin yeni eş genel başkanları seçildi.

Tek listeyle gidilen seçimde Parti Meclisi (PM) üyeliğine seçilen 40 asil listede yer alan isimler ise şöyle:

“A.Hilmi Azizlioğlu, Abdulbari Karaağaç, Adnan Sarı, Ahmet Eken, Aliye Kızıldamar, Ayşe Çelikbilek, Barış Oflas, Berat Birtek, Celal Yoldaş, Cemal Çalış, Çimen Altürk, Ecevit Odabaşı, Erol Demirhan, Fikriye Aytin, Gurbet Çakır, Gülüm Bayram, Hacer Özdemir, Alev Keklik, Halide Türkoğlu, Hasan Vural, Hediye Kılınç, Mehmet Şirin Tunç, Meryem Yıldız, Rasim Çelik, Rıza Bilgiç, Sayın İpekten, Sedat Çaycı, Seher Tümer, Selma Sürer, Semire Kurt, Sevim Adsoy, Şehzade Kurt, Şirin Altay, Teyfik Kaçar, Turabi Şen, Türkan Esen, Ülkü Baydaş, Zeki Baran, Zeynel Mat ve Zuhal Tekiner.”

Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine ise Mehmet Nuri Özmen, Gülistan Ensarioğlu, Hasan Doğan, Sevim Dursun, Hüseyin Altun,Lütfiye Gürbüz ve Ruken Yılmaz seçildi.

EN SON EKLENENLER