Demirtaş: Açık bir karartma uygulanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, hakkında tahliye kararı verilen ana davası, Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediliyor. Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen ve üç gün sürecek duruşmaya Demirtaş tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılıyor.

Duruşma avukatların usule yönelik itirazlarıyla başladı. Demirtaş’ın avukatları tutanakların ve bazı evrakların Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) yüklenmediğini ileri sürerek, mahkemeyi eleştirdi.

Demirtaş da söz alarak hakkındaki dava dosyasına “açık bir karartma uygulandığını” söyledi. Davanın adil olmadığını savunan Demirtaş, “Bu dosyanın herkesin, özellikle avukatların göremeyeceği şekilde bir karartma uygulanması Adalet Bakanlığı, UYAP sisteminin güncellenmeye başlaması ile gündeme gelmiştir. Görünen o ki hem Saray’da hem Adalet Bakanlığı’nda kurulan Demirtaş-Yüksekdağ Masası böylesi bir uygulama sürdürüyor. Bu da dava evraklarına, delillere ulaşmamızı imkansız ya da zor hale getiriyor. Bu adil yargılanma hakkı ihlalidir. Açık bir şekilde savunma hakkının kısıtlanmasıdır” dedi.

EN SON EKLENENLER