Demirtaş: Emekliliği hak eden iki kişi daha var

Selahattin Demirtaş, EYT düzenlemesini ve Soylu’nun Mızraklı’yı hedef almasını değerlendirdi: Diyarbakır’a ne yaptıysak İstanbul’a da aynısını yapcağız diyor. Daha nasıl itiraf etsin

Edirne’de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş gündemin öne çıkan başlıklarını Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla değerlendirdi.

Süleymen Soylu’nun İBB’ye ilşkin yaptığı terör açıklamasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı’yı örnek göstermesine tepki gösteren Demirtaş, Soylu’nun ‘İmamoğlu’nu hedef alırken Mızraklı’yı örnek göstermesi doğru’ diyerek “Soylu “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız” diyor” ifadelerini kullandı.

Demirtaş şu paylaşımı yaptı: “Soylu’nun Sayın İmamoğlu’nu hedef alırken Sayın Mızraklı’yı örnek göstermesi son derece doğrudur! Soylu “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız” diyor. Adam daha nasıl itiraf etsin! (Pardon “adam” demişim.)”

Kılıçdaroğlu-Akşener buluşması

Öte yandan Demirtaş, EYT düzenlemesini ve Meral Akşener-Kemal Kılıçdaroğlu buluşmasına yönelik AKP’li Tuzla Belediyesi Meclis üyesi Türel Ağyol’un skandal ifadelerini de değerlendirdi.

Akşener-Kılıçdaroğlu buluşmasına ilişkin söylenen çirkin ifadelere karşı açıklama yapan Demirtaş “Mesele Meral Hanım ile Kemal Bey’e yapılan ağır hakaretin çok ötesinde.  Muhalefete hapis, kayyım, ihanet suçlamaları, parti kapatma…Ve bu tipler de ülke yönetiminin her kademesinde” ifadelerini kullandı.

‘Emekliliği hak eden iki kişi daha var’

Emeklilikte yaşa takılan yurttaşların uzun mücadelesi ile seçim endeksli bir düzenleme ile EYT sorunun çözülmesine dair de paylaşım yapan Selahattin Demirtaş “EYT için yıllardır direnenler “söke söke alırız”ın resmini yaptılar. Helal olsun ve de selam olsun” dedi.

Demirtaş EYT mücadelesinin örgütleyicilerinden Gönül Boran’ı tebrik ederken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’den bahsederek “Şimdi sırada, emekliliği hak eden iki kişi daha var, onları da emekli etmek için direnişe devam” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ


#Demirtaş #Emekliliği #hak #eden #iki #kişi #daha #var

EN SON EKLENENLER