Demirtaş’tan Altılı Masa’ya: HDP’ye gelince üç maymunu oynuyorlar

HDP’nin açıklamasını değerlendiren Demirtaş’tan Altılı Masa’ya; Küçük tarikatın partisiyle bile görüştüler. İş HDP’ye gelince üç maymunu oynuyorlar

HDP’nin kendi adayı ile seçime gireceğini açıklamasının ardından duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Küçük tarikatın partisiyle bile resmi görüşmeler yapabiliyor ama iş HDP’ye gelince üç maymunu oynuyorlar’ ifadelerini kullandı.

Halk TV’den Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, HDP’nin “kendi adayını çıkarması” açıklamasını değerlendirdi, kendisinin aday olup olmayacağı konusuna yanıt verdi.

Demirtaş özetle şunları söyledi:

HDP bir buçuk yıldır belki de yüzden fazla kez Altılı Masa’ya çağrı yaptı. “Gelin konuşalım, tartışalım, ilkeler üzerinde anlaşalım” dedi. Peki Altılı Masa’dan bu çağrılara tek bir resmi yanıt geldi mi? Maalesef hayır.

Küçük tarikatın partisiyle bile görüştüler

Altılı Masa’nın son toplantısının sonuç bildirgesinde HDP hakkında hazine yardımına bloke konulması kararına dair tek cümle yer aldı mı? Ne yazık ki hayır. Altılı Masa bileşenleri çeşitli partilerle, küçük tarikatın partisiyle bile resmi görüşmeler yapabiliyor ama iş HDP’ye gelince üç maymunu oynuyorlar. Bu yaklaşım tabanımızda, bizde ötekileştirme, hakaret gibi algılanıyor haklı olarak.

Ortak aday kapısı açık

HDP ortak adaydan kaçmadı, ki halen de kaçmıyor. Ortak adaydan kaçan, kaçınan Altılı Masa’dır. Meclis’in üçüncü büyük partisiyle konuşmaktan çekinen veya buna tenezzül bile etmeyen bir muhalefet, Türkiye’ye nasıl demokrasi getirebilir ki? Bence sorun budur ve çözümü de bellidir. HDP’nin talebi atla deve değil, demokrasi ve barış istiyor HDP.

Muhalefete çağrı

Ben buradan Altılı Masa’nın tüm liderlerine çağrı yapıyorum: Hukuksuz bir şekilde kapatma tehdidiyle karşı karşıya olan HDP’yi ziyaret etmeli, demokrasi adına dayanışmanızı sunmaktan çekinmemelisiniz. HDP Genel Merkezi tüm misafirlerini saygıyla, büyük bir misafirperverlikle karşılayacaktır. İşte sadece bu bile diyalog, müzakere iş birliği için bir zemin yaratabilir.

Zaten HDP yetkilileri tüm açıklamalarında, kapılarının açık olduğunu belirtiyorlar. Birileri gelip de o kapıdan girmeyecekse HDP ne yapsın? Kapıyı söküp Altılı Masa’ya mı götürsün?”

HABER MERKEZİ

 

#Demirtaştan #Altılı #Masaya #HDPye #gelince #üç #maymunu #oynuyorlar

EN SON EKLENENLER