Demirtaş’tan çağrı: Aktif bir tutum almak aydınların tarihsel sorumluluğudur

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir grup sanatçı, akademisyen ve gazeteciye yazdığı çağrı mektubunda, “Aktif bir tutum almak sizler gibi aydınların tarihsel sorumluluğudur” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir grup aydın, sanatçı, akademisyen ve gazeteciye bir çağrı mektubu yazdı. Eşi Başak Demirtaş aracılığıyla gönderdiği mektubunda önümüzdeki seçimlerin önemine işaret eden Demirtaş, aktif tutum alınması çağrısında bulundu.

Herhangi bir siyasi parti ya da ittifak için değil, demokrasi için bir araya gelinmesi gerektiğini belirten Demirtaş, önümüzdeki seçimlerin tarihi bir fırsat yarattığına vurgu yaparak, “Bulunduğunuz yerden sesinizi yükseltmeniz, hiç kimsenin ve hiçbir kesimin dışlanmadan Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında yeniden inşa sürecine dahil edilmesini talep etmeniz çok önemli olacaktır. Ayrıca yaşanan yıkımın yol açtığı tahribatların daha da artmaması için kesintisiz şekilde sürece dahil olmanız, tam demokrasi talebinizi sürekli şekilde görünür kılmanız da çok acil bir toplumsal ihtiyaçtır. Halk bu kadar nefessiz kalmış ve adeta kan ağlıyorken aktif bir tutum almak sizler gibi aydınların tarihsel sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Bu çerçevede, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi parti genel başkanlarının imzasına açılacak bir “Demokrasi Sözleşmesi” yazılabileceğini belirten Demirtaş, “Aydınlar Heyeti” kurulabileceğini, “Bir Hayalimiz Var” adıyla bir konferans düzenlenebileceğini de önerdi.

(HABER MERKEZİ)

Duvar Gazetesi

EN SON EKLENENLER