Demokratik Cumhuriyet Konferansı başladı

Demokratik Cumhuriyet Konferansı başladı. Açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar amaçlarının büyük ve özgürlükler temelinde bir toplumsal sözleşme olduğunu belirtti

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tarafından Cumhuriyetin ikinci yüz yılında “Nasıl bir Türkiye” tartışmalarının yürütüleceği “Demokratik Cumhuriyet” Konferansı başladı.

İstanbul Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 500 kişinin davet edildiği konferansa, aydın, yazar, siyasetçi, akademisyen ve çok sayıda gazeteci katıldı.

100 yıldır tekçi bir anlayış var

Konferans HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın açılış konuşmasıyla başladı. İlk olarak kürsüye Sancar çıkarken, “Cumhuriyet kuruluşundan bu yana tekçi bir anlayışa sahip. Dönem dönem farklı olsa da bu hiç değişmesi. Farklıkları ret etmenin sorunlarını 100 yıldır yaşıyoruz. En önemli sorunların başında ise Kürt sorunu gelmekte” dedi.

Hedefimiz demokratik bir sistem

Dönem dönem çeşitli açılımlar yapıldığına değinen Sancar, yeni 100 yılda özgürlükleri yüzleşme ile mümkün olacağını belirtirken, “Yeni yüz yıl toplumun kendini özgür hissedeceği, demokratik Cumhuriyet olarak hedeflenmeli. Parti programımız da bu konuda belli, partimiz demokratik siyasal bir düzen kurmayı amaçlar, farlılıkların eşit ve özgürlükçü bir zeminde bir arada yaşamasını hedefledik. Hedefimiz ve amacımız budur” dedi.

Bu konuda yaptıkları yapamadıkları ve eksiklerinin de olduğunu belirten Sancar şunları belirtti.  “Toplumun tüm kesimleriyle temasların dönüştüreceğine inanıyoruz. Bu dönüştürme de belirlediğimiz hedefe doğru olmalı yoksa yüzyıldır yaşadığımız acılar yıkımlar sonraki 100 yılda devam eder. Amacımız eşit ve birlikte yaşama, büyük barışı kurmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz büyük bir toplumsal sözleşme, özgür bir toplumsal sözleşme.”

 

Ayrıntılar geliyor…

#Demokratik #Cumhuriyet #Konferansı #başladı

EN SON EKLENENLER