Devletçi anayasaya Hayır

Birçok kentte ‘tek adam, tek millet, tek dil’ Anayasasına karşı gerçekleştirilen halk buluşmalarında zulme sessiz kalınmayıp ‘hayır’ deneceği vurgulandı. Doğan Yayın Grubu’nda ise ‘hayır’ diyen gazeteciler işten atılarak gözdağı verildi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) referandumda yürüttüğü “hayır” kampanyası kapsamında Türkiye ve Kürdistan illerinde startını verdiği halk toplantıları devam ediyor. İzmir’den Agirî’ye (Ağrı) kadar birçok ilde “hayır” buluşması kapsamında düzenlenen halk toplantıları büyük ilgi görürken, HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu siyasi parti üyeleri, Riha (Urfa), Êlih (Batman), Dîlok (Antep), Şirnex (Şırnak), İstanbul, Aydın, İzmir ve Balıkesir’de halka bir araya geldi.

Cizîr, Pirsûs ve Ankara için ‘hayır’

HDP Riha İl Örgütü, “Demokratik Cumhuriyette Ortak Vatan İçin; Hayır” sloganıyla halk toplantısı düzenledi. Toplantıya DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Amed Milletvekili Altan Tan da katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, başkanlık sisteminin diktatörlük sistemi olduğunu söyleyerek, “Bu referandumda Cizre, Ankara, Suruç için ‘hayır’ diyeceğiz. ‘Hayır’ diyerek Kürdistan ve Türkiye halkları üzerindeki, kadınlar, işçiler, emekçiler, gazeteciler üzerindeki baskıyı kaldıracağız” dedi.

Dîlok’un Şehitkamil ilçesinde düzenlenen yüzlerce kişinin katıldığı halk toplantısında konuşan Riha Milletvekili İbrahim Ayhan ise, “Kürtlere yönelik katliam politikalarına, irade gaspına, kayyumlara ve OHAL’e karşı ‘hayır” diye konuştu.

Zulme sessiz kalmayacağız

HDP milletvekilleri Leyla Birlik ile Mithat Sancar da, Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde, “Botan ruhuyla direnelim” şiarıyla düzenlenen halk toplantısına katıldı. İstanbul’da Bağcılar ilçesinde düzenlenen halk toplantısına katılan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ise aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu halka seslendi. Referandum çalışmalarının engellenmesi için partisinin eşbaşkanları da dahil olmak üzere binlerce parti üye ve yöneticilerinin tutuklandığını söyleyen Buldan, “Bu zulme asla sessiz kalmayacağız. Katliamlarına, tutuklamalarına karşı diz çökmeyeceğiz” dedi. “Tek adam diktatörlüğüyle Erdoğan kendini ölünceye kadar güvenceye almak istiyor” diyen Buldan, “Tek adam diktatörlüğüne ‘hayır’ diyoruz. Her şeyin tek bir kişi tarafından yönetilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Referandum süresince ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle ‘hayır’ı örgütleyeceklerini kaydeden Buldan, “İnadına hayır inadına hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydın ve Balıkesir’de halk buluşması

HDP Mûş Milletvekili Burcu Çelik Özkan da, halk buluşmaları kapsamında Ege Bölgesi’ndeki ziyaretlerini sürdürüyor. Aydın’ın Söke ilçesinde halkla bir araya gelen Özkan, tekçilik üzerine kurulan sisteme inat bir araya geldiklerini söyleyerek, “Sökeliler olmadan, bizler olmadan yeni bir anayasa olmaz” diye konuştu. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, “hayır” buluşmaları kapsamında Balıkesir halkıyla bir araya geldi. HDP İlçe Örgütü’nde bir araya gelen halka “hayır”ın gerekçeleri anlatıldı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER