Die Linke Eş Genel Başkanı DBP Eş Genel Başkanı ile görüştü

Alman Sol Parti Eş Genel Başkanı Janine Wissler, Amed’de DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile bir araya geldi ve daha sonra TJA’yı ziyaret etti

Alman Sol Parti (Die Linke) Eş Genel Başkanı Janine Wissler ve beraberindeki Sol Parti Milletvekili Hakan Taş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Amed’e geldi. Wissler ve Taş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Danışma Bürosu’nu ve Özgür Kadın Hareketi’ni (TJA) ziyaret etti.

İlk olarak DBP’yi ziyaret eden Wissler, burada DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz tarafından karşılandı. Sol Parti Eş Genel Başkanı Wissler ise, “DBP’yi ziyaret etmek bizim için önemliydi. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. Wissler, DBP’ye destek olmak için fikir alışverişi yapmak istediklerini belirtti.

Tecrit ile Kürt halkına tasfiye uygulanıyor

Aydeniz ise, gözaltı, tutuklama ve baskılara değindi. Aydeniz, tecridin artan baskılardaki rolüne değinerek, “Toplumsal, sosyal bu krizlerin hepsinin nedeni tecrittir. Sayın Abdullah Öcalan’ın bu sorunlara çözüm perspektifi var. Tecrit kırılsın, görüşleri halka ulaşsın diye Kürtler ve dostları her dönem kitlesel eylemlerde bulunuyor. Devlet ise, Kürt halkına karşı düşmanlığını bu tecritle sürdürüyor. Tecrit ve tasfiye ile Kürt halkına işkence uygulanıyor” diye konuştu.

Tecridin uluslararası bir suç olduğuna vurgu yapan Aydeniz, şunları söyledi: “Tecride karşı uluslararası komploda yer alan devletler sessiz kalarak buna ortak oluyorlar. CPT’nin son görüşmesinin Sayın Öcalan ile yapılmadığı açıklaması bizde kaygıya neden oldu. Kürt halkı, bu nedenle CPT gibi sorumlu kurumları tarafsız olarak göremiyor. Kürt halkı bu tecridi, bu işkenceyi kabul etmediği için mücadelesini yürütüyor. Sadece Öcalan’ın görüşmeleri değil, fiziki özgürlüğü için de Kürt halkı ve dostları mücadelesini yükseltiyor.”

Wissler, daha sonra TJA’yı ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: MA

#Die #Linke #Eş #Genel #Başkanı #DBP #Eş #Genel #Başkanı #ile #görüştü

EN SON EKLENENLER