Dosyalara hız verildi

Kayyum operasyonlarında 17 Kasım’da tutuklanan Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya hakkında açılan dosyalara hız verildiği ortaya çıktı. Kaya için hazırlanan dosyalarda yaptığı bütün faaliyetler “suç” olarak gösterilirken, hakkında açılan davalara yenileri de eklenmeye devam ediyor.

‘Delil’ yargılanmış olması!

Kaya hakkında Amed Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasına ilişkin yapılan basın toplantısında yaptığı konuşmadan dolayı dava açıldı. Dosya kapsamında “delil” olarak ise Kaya’nın daha önceki “KCK Van Ana Davası” kapsamında cezaevinde kaldığı süre içerisinde gösterilen sabıka kaydı ve cemaate üye olup bugün cezaevlerinde tutuklu bulunan hakim ve savcılar için sarf ettiği sözler yer alıyor.

Jet hızıyla gündeme alındı

“KCK Van Ana Davası”nda 2012 yılında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Kaya’nın da aralarında bulunduğu yargılanan 6 Kürt siyasetçiye verilen 15 yıl hapis cezasına yapılan temyiz talebi ise jet hızıyla Yargıtay tarafından gündeme alındı. Kısa sürede Yargıtay tarafından kayıt altına alınan dosyanın duruşması 22 Şubat’ta görülecek.

‘Birileri düğmeye bastı’

Dosyanın kısa süre içinde gündeme taşınmasına dikkat çeken Kaya’nın avukatı Sebahattin Kaya, “Adeta jet hızıyla Yargıtay dosyaların sırasını bozarak, bu dosyayı aradan çekip gündemine almıştır. Birilerinin düğmeye bastığı anlaşılıyor. Bununla siyasi bir tasfiyenin hedeflendiği ve adım adım gerçekleştirilmeye çalıştığı görülüyor” dedi.

EN SON EKLENENLER