DTK ve DBP Serhat’ta: Soykırım yapmak için tecriti derinleştiriyorlar

DTK ve DBP tarafından başlatılan halk buluşmaları Serhat’ta sürüyor, Panos’ta halkla buluşan DTK Eşbaşkanı Öztürk, ‘Tecridi kaldırın ve savaşı bitirin’ çağrısı yaptı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) tarafından başlatılan halk buluşmaları Serhat kentlerinde devam ediyor. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile partililer, bugün Agirî halkla buluştu.
Çalışmalar kapsamında Öztürk, Panos’ta (Patnos), Aydeniz, Gîyadin (Diyadin) ilçe ve köylerinde ve Keskin Bayındır ise, Bazîd (Doğubayazıt) ilçe ve köylerinde halkla bir araya geldi.

‘İktidar tecritti derinleştirdi’

Panos’ta Belediye İş Merkezi’nde halkla bir araya gelen Öztürk, 2013-2015 yılları arasında PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yürütülen diyalog sürecine değinerek, “Bu görüşmelerin karşı tarafında AKP hükümeti vardı. Ancak iktidar, onurlu bir barıştan yana tavır almaktan kaçındı. Onurlu bir barış sağlanabilirken onlar Kürt halkını sürgün etme, öldürme ve cezaevlerine koyma planları kurdular. Savaş planı devreye koydular. Ancak Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan her fırsatta onurlu bir barış için çabaladı. Ancak iktidar buna karşı tecridi derinleştirdi ve savaşı başlattı” dedi.

‘Çözüm yoluna dönün’

Çatışmaların Türkiye’ye verdiği zarara değinen Öztürk, “Kürt Halk Önderinin çözüm yoluna geri dönün. Tecridi kaldırın ve savaşı bitirin. Dün Esat’a karşı çıkanlar, ‘katildir’ diyenler bugün Esat ile görüşmeye çalışıyor. Tek amaç Kürt karşıtlığıdır. Suriye’de Arap kemeri oluşturmaya çalışıyorlar. Bombardıman yaparak Kürtleri yerinden etmek istiyorlar. Bunun adı soykırımdır. Bunun için tecridi derinleştiriyorlar. Bunlar ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır” dedi.

 

AGİRÎ

#DTK #DBP #Serhatta #Soykırım #yapmak #için #tecriti #derinleştiriyorlar

EN SON EKLENENLER