DTK’nin yeni eşbaşkanları Güven ile Öztürk

DTK’nin 8. Olağan Kongresi büyük bir coşku ile son buldu. DTK Eşbaşkanlığına Leyla Güven ve Bedran Öztürk seçildi

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) “Özgür Kürdistan için Gün Birlik Günüdür” şiarıyla gerçekleştirdiği 8’inci Olağan Kongresi sloganlar eşliğinde büyük bir coşkuyla son buldu. DBP Amed İl binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda yapılan kongre gün boyu yapılan konuşma ve tartışmalar ile sürdü. DTK’nin yeni Eşbaşkanlığına Leyla Güven ile HDP Agırî Milletvekili Bedran Öztürk seçildi.

Kongrede, PKK Lideri Abdullah Öcalan, Cizîr Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, Silopiya’da “sokağa çıkma yasağı” sırasında katledilen ve cansız bedeni 7 gün boyunca sokak ortasında kalan Taybet İnan’ın posterleri asıldı. Salona, “Özgür Önderdik, Özgür Kürdistan, Özgür Ortadoğu”, “DTK Kürdistan’da Tüm Halkların ve İnançların Ortak Kongresidir” yazılı pankartlar yer aldı.

Kongreye, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eşbaşkanı Mehmet Arslan ve HDP’li çok sayıda milletvekili, TJA aktivistleri, DTK delegeleri ve çok sayıda Kürt siyasetçi katıldı.

Kongrenin sonuç bildirgesinin Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

AMED / ANF

635

EN SON EKLENENLER