Dündar: AKP-MHP’nin ömrü sonlanmıştır

Mardin’de kayyum gasplarına karşı eylem 22’nci gününde. HDP’lilerin, kent merkezindeki Karayolları Parkı’nda sürdürdüğü nöbet eylemi bugün de engellenmek istendi. Eylem HDP İl Örgütü binası önünde yapıldı.

DÜNDAR: DEVLET GİTTİKÇE KÜÇÜK DURUMA DÜŞÜYOR

Eylemde konuşan HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, kayyumlar üzerinden çocuklarının dağa götürüldüğü iddiasıyla partilerinin binası önünde oturan ailelere değindi.
Dündar, “Devlet kendisini o kadar küçük duruma düşürmüş durumda ki; ailelerimiz üzerinden bizlere saldırmaya çalışıyor. Diyarbakır İl Örgütü binamızın önüne gönderdiği aileler ile kendi kayyum politikalarını görünmez kılmaya çalışıyorlar. AKP-MHP’nin siyaseti, Türkiye ve Kürdistan’da iflas etmiştir. İflas etmemiş olmasaydı, Erdoğan 3 büyükşehir belediyemize kayyum atama yolunu seçmezdi” diye konuştu.
Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partileri ve Kürtleri hedef alan söylemlerine dikkat çeken Dündar, “Kürtler, AKP-MHP’nin yaratmak istediği savaşın önünü kapatıyorlar. Buna karşı onlar da kaos yaratmaya çalışıyorlar” diye belirtti.

HDP ÖNÜNDEKİ AİLELERE SESLENDİ

Babası Hasan Dündar’ın 1993 yılında faili meçhul cinayet sonucu katledildiğini hatırlatan Dündar, parti binaları önünde oturan ailelere şöyle seslendi: “Evet, biz de çocuklarımızı istiyoruz. Ben de babamı istiyorum. Ben de istiyorum ki katilleri ortaya çıkarılsın ve hesap versinler. Yüzleşme olsun ve hesap versinler. Orada oturan ailelere de şu çağrıda bulunuyoruz. Gelin, hep birlikte hükümetin kapısına gidelim. AKP ve MHP’nin kapılarına gidelim, hesap soralım. ‘Gelin, bu savaşı bitirin, hepimizin çocukları evlerine dönsün’ diyelim.”
AKP-MHP’nin savaşta ısrar ettiğini ekleyen Dündar, “Rojava’da, Başur’da savaşı sürdürmekte ısrar ediyorlar. Ömürlerini uzatmaya çalışıyorlar. Ama herkes bilsin ki AKP-MHP’nin ömrü sonlanmıştır” mesajını verdi.

‘ÇÖZÜM ÖCALAN İLE OLUR’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, ‘Fırsat verirlerse sorunu bir haftada çözerim’ mesajını da hatırlatan Dündar, “İmralı’nın kapılarını açın, çözüm olsun” diye seslendi.
HDP Milletvekili Pero Dündar, konuşmasının sonunda “Yarın ne olursa olsun, eylem yerimiz olan Karayolları Parkı’nda oturacağız” dedi.

EN SON EKLENENLER