‘Dünya’yı uçurumdan kurtaracak olan işçi sınıfıdır’

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 1 Mayıs mesajında “Dünya’yı sürüklendiği vahşi kapitalist uçurumdan kurtaracak olan emeğin sahipleri işçi sınıfıdır.” dedi.

Tarhan’ın 1 Mayıs mesajı şöyle:

Tüm dünya üzerinde kutlanan emeğin ve emekçinin bayramı, alın terinin en yüce kavram olduğunun tescili 1 Mayıs İşçi Bayramıdır.

 Demokrasi ve Güvenli bir gelecek için mücadele günüdür.

 Dünya üzerinde “tüm farkı yaratan emektir” bu farkın değeri bilinmeli ve saygı gösterilmelidir.

 Üretenle, tüketen arasında uçurumun olmadığı, geçim ve gelecek kaygısının bulunmadığı iç demokrasinin tam anlamıyla oturduğu toplumlarda 1 Mayıslar kazanılmış temel hak ve özgürlükler sayesinde huzurlu bir şekilde kutlanabilirken, ülkemizdeki sosyal adaletsizlik ve eşitsizlik yüzünden bayram havası yerine gerginlik içerisinde kutlanmaktadır.

 Günümüz Türkiye’sinde OHAL zulmü işçinin grev yapma hakkını engellemek için kullanılan bir baskı unsuruna dönüştür.

 Türkiye’yi içinde bulunduğu bu durumdan, Dünya’yı ise sürüklendiği vahşi kapitalist uçurumdan kurtaracak olan emeğin sahipleri işçi sınıfıdır.

 Her 1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını temenni ediyorum.

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği ülküye emin adımlarla yürüyerek, ülkemizi hak ettiği çağdaş uygarlık seviyesine taşımak için el ele barış ve dayanışma içerisinde taşıyacak olan tüm işçi ve emekçi sınıfının 1 MAYIS İşçi Bayramını Kutluyorum.

EN SON EKLENENLER