Eleşkirt ve Giyadîn’de miting gibi büro açılışları

Yeşil Sol Parti Agirî milletvekili adaylarının Eleşkirt ve Giyadîn buluşmaları mitinge döndü

Kent adayı Sırrı Sakık, “Atalarınız burada tarih yazdı, o ataların çocukları da 14 Mayıs’ta bir tarih yazacak” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Agirî milletvekili adayları Zelal Yılmaz, Heval Bozdağ, Nejla Demir ve Sırrı Sakık, Eleşkirt, Giyadîn (Diyadin) ve Bazid’te (Doğubayazıt) halkla bir araya geldi. Yüzlerce kişinin katıldığı ilçe buluşmaları mitinge döndü.

Eleşkirt

Adayların halka tanıtıldığı Eleşkirt buluşmasında, Yeşil Sol Parti Agirî milletvekili adayı Sırrı Sakık konuştu. Kürtlerin bugüne kadar iktidarlar tarafından yok sayıldığını belirten Sakık, “Bu kent haksızlıklara karşı direnen bir kenttir. Bazı kanaat önderleriyle konuştum, korkuyorlar ama ölümden öte yol yok. Korkmak yok, geri adım atmak yok. Bu devlet bize zulüm etti. Bu devlet uzun yıllardır dilimizi kültürümüzü yok saydı. Bundandır ki yüzlerce arkadaşımız cezaevinde, sürgünde. Sizin hakkınızı savunmak için çok ağır bedeller ödedik, çocuklarınız çok ağır bedeller ödediler. Gün birlik olma günüdür, hepimiz bu zora zulme karşı birleşeceğiz. Bu kentin zora karşı nasıl direndiğini biliyorum. Atalarınız tarih yazdı, o ataların çocukları da 14 Mayıs’ta bir tarih yazacak” ifadelerini kullandı.

‘Büyük bir meşale yakacağız’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seccadeyle mitinge çıkmasını eleştiren Sakık, “Cumhurbaşkanına soruyorum; sen seccadeyle çıkıyorsun ama 70 gün önce 11 il yerle bir oldu. Hala o enkazların altında cenazeler var ama sen halkın dinin duygularını istismar ederek oy almaya çalışıyorsun. Biz önümüzdeki seçimlerde buradan büyük bir meşale yakacağız. Herkesten oy istiyoruz. Bu topraklarda barışın olmasını istiyorsanız gelin Yeşil Sol’a oy verin. Oy verin ki kimse ölmesin, bu topraklarda barış olsun” şeklinde konuştu.

Heyet Sakık’ın konuşmasının ardından Giyadîn’de halk buluşmasına katılmak için ilçeden ayrıldı.

Giyadin

İlçenin girişinde heyeti onlarca araç konvoyu karşıladı. Heyet konvoy ile ilçede tur attıktan sonra binlerce kişinin katılımıyla ilçenin sokaklarında yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra büro açılışı yapıldı.

Aday tanıtımında ilk olarak Zelal Yılmaz konuştu. Yılmaz, “Halkımızı yoksulluğa, açlığa mahkum eden bu savaş ve sömürü rejimini asla kabul etmeyeceğiz. Bunu birlikte değiştireceği ve mutlaka kazanacağız. Kürt halkını inkar ederek, yok sayarak bizi bitireceğini varsayan iktidarı kabul etmiyoruz” diye konuştu. Yılmaz’ın ardından söz alan Nejla Demir ise, “Yine partimizin, davamızın arkasında duracağınızı biliyoruz. Size söz veriyoruz ki; parlamentoya gittiğimizde bugün kayyımların gasp ettiği belediyelerimizi tekrar hizmetinize sokacağız. Söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Heval Bozdağ, kentin yoksul bırakılmasına değinerek, “Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız. İnancımız tamdır. Fakirlik başımızın üzerinde bela, yüzyıldır bu topraklara gereken değerler verilmedi. Gelen tüm iktidarlar üretimden gelen gücümüzü sömürdüler” dedi.

Çocukların vurulduğu yere gül bırakıldı

Bozdağ’ın ardından kısa bir konuşma yapan Sakık, 2015’te askerlerce öldürülen Muhamet Aydemir (15) ve Orhan Aslan’ı (16) andı. Fırıncı olarak çalıştıkları sırada kolluk kuvvetlerince öldürülen Aydemir ve Aslan’ın yüzlerce kurşunla infaz edildiğini hatırlatan Sakık, “İki çocuğu öldürüp yanına silah koydular. Sonra ‘PKK’lileri öldürdük’ dediler ama yalan söylüyorlardı. O çocukların öğretmenleri karnelerini gösterdi. 2 çocuğun katili bulunmadı, cezalandırılmadı. Size söz veriyoruz katillerin gereken cezayı almasını sağlayacağız. Onların yargılanması için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.
Sakık’ın konuşması “Şehit na mirin” sloganlarıyla bölündü.

Heyet daha sonra Aydemir ve Aslan’ın katledildiği yere yürüdü. Muhammet Aydemir’in babası ve kardeşiyle birlikte çocukların katledildiği yere güller bıraktı. Heyetle birlikte yürüyen kitle sık sık “Şehit namirin”, “Bijî serok Apo” sloganları attı.

Heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

HABER MERKEZİ

#Eleşkirt #Giyadînde #miting #gibi #büro #açılışları

EN SON EKLENENLER