Emek ve Özgürlük İttifakı toplandı: HDP müzakere için TİP ve EMEP ile görüşecek

Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler gündemiyle toplandı. Toplantıda HDP tek liste ile seçime girelim derken TİP ve EMEP ayrı listeler önerisi getirdi. HDP müzakere için TİP ve EMEP ile görüşecek

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partiler, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler gündemiyle Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ev sahipliğinde toplandı.

HDP, dün gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanlığı eğilimini yeniden gözden geçirmiş, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart’ta gerçekleştireceği ziyaretin ardından tutumunu ortaya koyacaktı. Ancak HDP, bu eğilimini Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerle müzakere ederek son kararını verecek.

HDP MYK, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerle müzakere için Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı yetkilendirmişti.

Türkiye İşçi Partisi ve Emek Partisi ise hafta içinde yaptıkları açıklamalarla Cumhurbaşkanlığı adaylığında tek adayın desteklenmesi çağrısı yapmış milletvekilliği seçimlerinde ise farklı yaklaşımlarda bulunmuştu.

Toplantıda yaşananlar

Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler gündemiyle Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ev sahipliğindeki toplantısı devam ediyor. HDP, Merkez Yürütme Kurulu toplantısında karar altına alınan seçimlere bir listeyle girilmesi önerisini masaya taşıdı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP) ise kendi listelerinden girme önerisi getirdi.

HDP ile TİP ve EMEP’in önerilerini müzakere etmek üzere Merkez Yürütme Kurulu’nda yetkilendirilen Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ile görüşecek.

HABER MERKEZİ

#Emek #Özgürlük #İttifakı #toplandı #HDP #müzakere #için #TİP #EMEP #ile #görüşecek

EN SON EKLENENLER