Emekçiler ‘hayır’ı örgütlüyor

Adana’da sendikasının kongresinde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, güçlü bir ‘Hayır’ın çıkması halinde baskı ve ihraçların son bulacağını belirterek, ‘Hayır’ çağrısı yaptı

Eğitim Sen Adana Şubesi, 10. Olağan Kongresi’ni Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. “Yaşasın Onur Mücadelemiz” ve “Laik Eğitim, Laik Yaşam ve Güvenceli İş, Güvenceli Gelecek. Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğiz” pankartlarının asıldığı kongreye, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK, DİSK, Adana Tabip Odası, TMMOB, İHD, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, HDP, EMEP, Adana’daki Alevi kurumları ve çok sayıda kişi katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri Zeynel Kete, sendikalar üzerindeki baskılara değinerek tüm baskı, saldırı ve ihraçlara rağmen haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Emekçilere çağrı

Sinevizyon gösteriminin ardından kısa bir konuşma yapan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, barış istedikleri için ihraç edildiklerini ve akademisyen Mehmet Fatih Traş’ın bu zulme dayanamadığı için yaşamına son verdiğini hatırlattı. Barış elçilerini unutmayacaklarını söyleyen Karagöz, Ankara Katliamı’nın halen hesabının sorulmadığını kaydetti. Sendikaların baskılara maruz kaldığını ifade eden Karagöz, her şeye rağmen mücadeleyi yükselteceklerini belirtti. Karagöz, AKP’nin tüm sendikal hakları ellerinden aldığını ve ihraç edilen emekçilerin yerine AK Parti’nin kendi kadrosunu yerleştirdiğini söyledi. 16 Nisan’da emekçilerin söyleyeceği sözünün olacağını belirten Karagöz, emekçileri “Hayır”ı örgütlemeye çağırdı.

HDP’li Beştaş’tan mesaj

Karagöz’ün ardından söz alan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 15 Temmuz darbe girişimi ardından AKP’nin 20 Temmuz’da kendi sivil darbesini gerçekleştirdiğini dile getirdi. Ülkenin geleceği için yurttaşların referandumda “Hayır” kullanılması gerektiğini anlatan Özdiş, “Çocuklarımızın geleceği için ‘Hayır’ demeliyiz” dedi. Kongrede Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın mesajı da okundu.

‘Hayır’ı örgütleyecekler

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, zor bir süreçten geçtiklerini söyledi. “İhraç edilen arkadaşlarımızın görevlerine geri dönüşleri için mücadele edeceğiz” diyen Karaca, eğitim emekçilerinin sadece haklı mücadelelerinden vazgeçmediği için ihraç edildiğini kaydetti. Referanduma da değinen Karaca, güçlü bir “Hayır”ın çıkması halinde baskı ve ihraçların son bulacağını belirterek, “Hayır”ı örgütlenmesini istedi.

ADANA

EN SON EKLENENLER