EMEP: Halkın Emek ve Özgürlük İttifakı var

EMEP Genel Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile ‘Bankaların, çetelerin, zorbaların ittifakları varsa halkın Emek ve Özgürlük İttifakı vardır’ dedi

Emek Partisi (EMEP) Genel Yönetim Kurulu, 17-18 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdiği ve seçim sürecini de ele aldığı toplantısının ardından sonuç bildirgesini açıkladı.

Açıklamada, “Patronların, holdinglerin partileri varsa işçi ve emekçilerin Emek Partisi vardır. Bankaların, çetelerin, zorbaların ittifakları varsa halkın Emek ve Özgürlük İttifakı vardır” denildi.

‘14 Mayıs kararı’

AKP-MHP blokunun 14 Mayıs’a işaret ederek seçim tarihini ilan ettiği belirtilen açıklamada, 6 Nisan öncesi açıklanan seçim takviminin Erdoğan’ın adaylığı başta olmak üzere, tek adam yönetiminin anayasa, yasalar ve özelde seçim yasasını nasıl ayaklar altına aldığını gösterdiği ifade edildi.

‘Anayasa teklifine hayır’

Emek Partisi’nin, AKP’nin gündeme getirerek referanduma götürmek istediği Anayasa değişiklik teklifine amasız, fakatsız “Hayır” dediği belirtilen açıklamada, AKP’nin toplum mühendisliğine soyunduğu ve iktidarını sağlama almak için kullandığı bu siyasi hamleye prim verilmemesi gerektiği ifade edildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı mesajı

EMEP’in içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte bu sürece hazırlandığı hatırlatılan açıklamada, “İki burjuva ittifak bloku karşısında Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 24 Eylül’de kamuoyuna açıkladığı deklarasyon, ittifak partileri olarak ortak programımızın ifadesidir. Emek, özgürlük ve halk güçlerini bu program etrafında birleştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Bu doğrultuda ittifak partilerimizin düzenlediği 15 Ocak Kartal Mitingi halkımıza umut vermiş, özgüveni artırmıştır. İşçi ve emekçilerin, Türk, Kürt ve her milliyetten yoksul halk kesimlerinin ve özgürlük taleplerinin meydanlarda ses olması için dost kurum ve kuruluşlarla, sendikalar ve meslek örgütleriyle birlikte alanlarda olmaya devam edeceğiz” denildi.

Seçimlere ittifak dâhilinde gireceğiz

Emek Partisi genel merkezinin seçim hazırlıklarını da ele alarak başta işçi sınıfı olmak üzere bütün emekçileri, kadınları ve gençleri EMEP’te örgütlenmeye, birleşmeye çağırdığı aktarılan açıklamada, “Partimiz seçimlere ittifak dâhilinde ve ittifak partilerinden biri olarak girecektir. EMEP bu süreçte hem kendi seçim çalışmalarını örgütlemekte hem de ittifak partileriyle ortak hareket etmektedir. Patronların, holdinglerin partileri varsa işçi ve emekçilerin Emek Partisi vardır. Bankaların, çetelerin, zorbaların ittifakları varsa halkın Emek ve Özgürlük İttifakı vardır” denildi.

HABER MERKEZİ

 

#EMEP #Halkın #Emek #Özgürlük #İttifakı #var

EN SON EKLENENLER