EMEP’in yeni genel başkanı Selma Gürkan oldu

Ercüment Akdeniz’in istifasının ardından EMEP’in yeni genel başkanı Selma Gürkan oldu

Emek Partisi (EMEP) Genel Yönetim Kurulu, dün toplanarak Genel Başkanlık görevine, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan’ı getirdi.

EMEP Genel Merkezinden yapılan açıklamada “28 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde tek adam düzenine son vermek, işçi sınıfımızın ve ezilen halk kitlelerinin kazanımlarını ve mücadelesini büyütmek için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Emek ve özgürlükten yana olan herkesin yolu açık olsun. Birlikte kazanacağız, emekçiler kazanacak!” denildi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, geçtiğimiz gün Twitter’dan yaptığı yazılı açıklama ile hem partideki görevinden hem parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurmuştu.

EMEP Genel Başkanı Akdeniz parti üyeliğinden ve genel başkanlıktan istifa etti

Selma Gürkan kimdir?

Selma Gürkan, 1961 yılında Ankara’da doğdu. Uzun dönem Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) içinde sendikal mücadele yürüten Gürkan, 2011 yılında Emek Partisi’nin (EMEP) genel başkanı seçilmişti. Gürkan, 2011 yılından 2020 yılı Kasım ayında gerçekleşen kongreye kadar bu görevi sürdürmüştü. Selma Gürkan, aynı zamanda 12 Eylül askeri darbe sürecinde, Ankara Mamak Cezaevinde tutuklu bulunan devrimci kadınların direniş öykülerinin kaleme alındığı “Kaktüsler Susuz da Yaşar” kitabının yazarlarından biri.

HABER MERKEZİ

#EMEPin #yeni #genel #başkanı #Selma #Gürkan #oldu

EN SON EKLENENLER