Emine Şenyaşar’dan Bozdağ’a tepki: Hangi yüzle buradan aday oldu

Katledilen eşi ve çocukları için Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Riha’dan aday olmasına tepki göstererek, ‘Hangi yüzle buradan aday oldu’ dedi

Riha’nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 751’inci gününe girdi. Adalet nöbeti kitaplara , belgesellere konu oldu tüm dünya duysada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duymadı.

Partiler 14 Mayıs seçimlerine girilecek aday listelerini kamuoyuna duyururken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Riha’dan aday olması tepki çekti. Adalet Nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar, Bekir Bozdağ’ın adaylığına ilişkin JINNEWS’ten Gülistan Dursun’a konuştu.

‘Adaleti herkes için istiyoruz’

2 yıldır adliye önünde olduklarını belirten Şenyaşar , “Yaz, kış, soğuk, sıcak demeden bu adliye önünde oturuyoruz. Erdoğan da savcı da hakim de biliyor bir suçumuzun olmadığını” dedi. Oğlu Fadıl Şenyaşar’ın yıllardır tek kişilik hücrede tutulduğunu da söyleyen Emine, “Artık yeter adaleti hem oğlum hem de herkes için istiyoruz. Oğlumu serbest bıraksınlar, bayram yaklaşıyor biz de torunlarımla karşılayalım bu bayramı. Soruyorum dininiz, imanınız yok mu sizin? Çocuklarımı çok rahat bir şekilde öldürdünüz” şeklinde konuştu.

‘Zalimlerin arkasında duruyor’

Anne Şenyaşar Bozdağ’ın adaylığına “Hangi yüzle buradan aday oluyor” sözleri ile tepki gösterdi. Emiine Şenyaşar, “Hangi yüzle burada çalışma yürütecek. Buranın halkı bizim haklı olduğumuzu, Adalet Bakanı’nın da İbrahim Halil Yıldız’ı koruduğunu biliyor. Zalimlerin arkasında duruyor, o zaman o da onlar gibi zalim biri. Buraya gelmesini istemiyoruz, halk da istemiyor. Halkın içine çıktığı anda yüzüne tükürüp ‘Adliyenin öne git bak. Onlara nasıl cevap vereceksin’ diye tepki gösterir” dedi.

‘Bu adam gidecek’

Oğlu Ferit Şenyaşar’ın Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden  (Yeşil Sol Parti) aday olmasına ilişkin de anne Şenyaşar, adaylıktan mutlu olduğunu belirtti. Cezaevinde bulunan oğlu Fadıl Şenyaşar serbest bırakılana kadar Adalet Nöbeti’ni sürdüreceğini vurgulayan Emine Şenyaşar, “Oğlumu bıraksınlar, ben de evime gideyim. Seçime doğru gidiyoruz. İnsanlar aç, cezaevleri suçsuz insanlarla doldu. Umut ediyoruz ki bu sistem değişecek, bu adam gidecek” mesajını verdi.

HABER MERKEZİ

 

#Emine #Şenyaşardan #Bozdağa #tepki #Hangi #yüzle #buradan #aday #oldu

EN SON EKLENENLER