Encu’yu ziyaret eden Akdeniz: Karanlığı hep birlikte aşacağız

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Pazar günü yapılan yürüyüşte polis saldırısına uğrayan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’yu dayanışma ziyaretinde bulundu

Adalete Nöbeti eylemi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrite karşı pazar günü yapılan yürüyüşte polis saldırısına uğrayan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’ya Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Akdeniz, atılan o tokadın “tek adam” rejiminin “faşist” inşa sürecinin geldiği durumu gösterdiğini belirtti. Tokadın tüm Kürt halkına atıldığını kaydeden Akdeniz, “Topyekun bir saldırı var. Bizim buna karşı topyekun durmamız, cevap vermemiz gerekir” dedi.

Roboski Katliamı’nın yıldönümünün yaklaştığına dikkat çeken Akdeniz, tarihsel yüzleşme olması gerektiğini vurgulayarak, ” Dolayısıyla bu sadece Ferhat Encu’nun değil, halkın vicdanını yaralayan bir saldırıdır. Sorumlulara ağır cezalar verilmesi lazım. Sadece tokadı atanları değil, onlara yol verenleri, siyasi sorumluları ve amirlerinin de yargı önünde hesap vermesi gerekir. Bu çürümüşlüğün geldiği noktadır. Yalnız değilsiniz. O tokat hepimize atıldı. Karanlığı hep birlikte aşacağız” dedi.

Encu ise, “Adaletin olmadığı ve her gün böyle karanlık meselelerin ortaya çıktığı bir sürecin içerisindeyiz. Bizde bu direnmenin bir parçası olarak kendimizi konumlandırıyoruz. Şüphesiz bunlar da gelip geçecektir. Biz bu ülkede demokrasiyi barışı tesis edeceğiz. Bu karanlık düzeni de ortadan kaldıracağız. Çünkü toplumda çok ciddi bir öfke var. Çok ciddi bir yoksulluk meselesi var. Bu öfkeyi yoksulluk meselesini savaş, şiddet politikalarıyla örtmeye çalışan bir AKP-MHP iktidarıyla karşı karşıyayız” dedi.

Polisin kendisine dönük saldırısının bireysel bir saldırı olmadığının altını çizen Encu, “Biz umutluyuz. Halkımız güçlü, bu anlayışa karşı hem sokakta hem seçim günü geldiğinde en büyük tokadı onlara vuracaktır” dedi.

Roboski katliamının bu ülkede yaşanan birçok katliamdan biri olduğunu ve bu katliamda devletin “suçüstü” yakalandığını sözlerine ekleyen Encu, “Özelde Roboski katliamı olmak üzere, bütün katliamların hesabını soracağız” dedi.

İSTANBUL

#Encuyu #ziyaret #eden #Akdeniz #Karanlığı #hep #birlikte #aşacağız

EN SON EKLENENLER