Engin: CHP sağa kayıyor

CHP’nin Çanakkale’de yaptığı Adalet Kurultayı’nda toplumun farklı kesimleriyle ortaklaşmamasına tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Yazarı Aydın Engin, Adalet Kurultayı’nda CHP’nin sağ muhafazakâr siyasal çizgilere yakın durduğunu söyledi. Engin, “Kurultayda, Kürt siyasal hareketinden, kendini ‘radikal demokrat’ olarak tanımlayanlardan ve CHP’nin solunda konumlananlardan uzak durma eğilimi ağır bastı. Kurultay toplantılarından atölye çalışmalarına birçok örnek bulunabilir. ‘Kimler oradaydı’ sorusu kadar ‘Kimler ve neden orada yoktu, davetli mi değillerdi’ sorusu önemli ve anlamlı. Umarım ve dilerim CHP üst yönetimi bu eksiklerle hesaplaşacaktır.

Ergin yazısının devamında şunlara yer verdi:

CHP üst yönetimi epeydir “muhafazakâr sağ” diye tanımlanabilecek siyasal kesimlere, hareketlere ve partilere aşırı önem veriyor.
Adalet Kurultayı’nda içki içilmesi üstüne koparılan fırtına bunun küçük, belki önemsiz ama kanımca anlamlı bir kanıtı.
Kanımca sorun kurultayda içki içilmesinin çok ötesinde. CHP, “sağ muhafazakâr” seçmen kitlesine de, onların siyasal örgütlerine de kendini adeta tutsak ediyor. Olmayacak duaya amin demekte ısrar ediyor. Kılıçdaroğlu, önceki gün kanımca isabetli bir saptamayla “AKP Erdoğan’ın tutsağı oldu” dedi. Peki, birileri “CHP, muhafazakâr seçmenin ve onların siyasal örgüt ve temsilcilerinin tutsağı oluyor” dese çok haksız mı olur?

EN SON EKLENENLER