Erdoğan: Cizre ve Yüksekova il olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şırnak Cizre’ye, Hakkari de Yüksekova’ya dönüşecek. Şırnak’ı, Hakkari’yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’un 73’üncü Olağan Genel Kurulunda konuştu. Faize yönelik tepkilerini sürdüren Erdoğan, “Bir kredi faizleri noktasında her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu hep gündemimde tuttum, gündemimde olmaya da devam edecek. Faizi ben ülkede, yüksek faizi bir sömürü aracı olarak görürüm. Sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Kredi faizini uygun şartlarda vereyim de ülkem de ben de kazanayım anlayışı yok. O krediye mahkum olan girişimci, karınca yazısı kadar, altına imzayı atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok. Allah’ın izni ile bunu da çözeceğiz. Kararlılığımız var en azından. Ülkemizde kazanmak isteyen kimseye engel olmadığımız gibi her türlü desteği sağladık” diye konuştu.

‘6 AYLIK YOL HARİTASI’

Erdoğan, 2019 seçimleri için 6 aylık yol haritası hazırlayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımızdan şunu kendilerinden yapmalarını istedim; ‘Yol haritanızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin’ diyeceğim. Biz 6 aylık yol haritası ile 2019’un hazırlıklarını yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu konuda herkes ‘Benim de burada sırtlanacağım bir yük vardır’ anlayışında olacaktır” diyen Erdoğan, “Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak olan nüfusu ile bu bakımdan dünyanın ilk 20 ülkesinden biri olarak gücünü devam ettirecek. Rekabet gücümüz de her sene yükselecektir” ifadelerini kullandı.

‘ŞIRNAK CİZRE’YE, HAKKARİ YÜKSEKOVA’YA DÖNÜŞECEK’

Erdoğan, sokağa çıkma yasakları boyunca yerle bir edilen ve binlerce evin yıkıldığı Cizre ve Yüksekova ilçelerine dair konuştu. Erdoğan, “Şırnak Cizre’ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova’ya dönüşecek. Şırnak’ı, Hakkari’yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız şehircilikten başlayacaksınız” dedi.

YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

Erdoğan, yerli otomobil açıklaması da yaptı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan yerli otomobil üretimi için hazırlık yapılmasını isteyen Erdoğan’a Hisarcıklıoğlu da “Siz istedikten sonra biz iş dünyası olarak bunu yaparız” diye yanıt verdi.

EN SON EKLENENLER