Erdoğan: Efrin’de ciddi bir savaş veriyoruz

 Partisinin il başkanlarıyla bir araya gelen AKP Genel Başkanı Erdoğan, Efrin’de ciddi bir savaş verdiklerini söyledi. Erdoğan, AKP-MHP seçim ittifakı teklifine ilişkin olarak da “2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. Çok önemlidir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündemdeki konuları değerlendirdi. “2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. Çok önemlidir” diyen Erdoğan, “Kimsenin kişisel hırsıyla uğraşamayız. Yerel seçimlerde hedefimiz en az yüzde 50 olmalı” dedi.
SEÇİM İTTİFAKI 
Erdoğan, AKP-MHP’nin “seçim ittifakı” teklifi için şunları söyledi: “AK Parti ve MHP olarak kurduğumuz ortak komisyon çalışmalarını tamamladık. Asıl yenilik milletvekili seçiminde olacak. Seçim pusulasında ittifakın içinde yer alan partilerin isimleri aynı çerçevede yer alacak. İttifak bölümüne vurulan ancak herhangi bir amblemin üzerine denk gelmeyen oylar da geçerli sayılacak. Seçmenler oy kabininde her ikisi ile ilgili de tercihini yapıp aynı zarf içinde sandığa atacaklardır. Pusulanın neresine mühür basılırsa basılsın oyun geçerli sayılması önemli bir yeniliktir. İttifaklar hukuki zemine kavuşturuluyor. Milletin karşısına her şey ilan edilerek çıkılıyor. Yürütmenin Cumhurbaşkanı’nda olmasıyla koalisyon dönemleri de kapanıyor.”
‘CİDDİ BİR SAVAŞ VERİYORUZ’
Efrin operasyonuna değinen ve bölgedeki hekim tepelerin TSK ve ÖSO’nun elinde olduğunu öne süren Erdoğan, şöyle devam etti: “Çok ciddi bir savaş veriyoruz. Derdimiz 3.5 milyon insanın bir an önce kendi topraklarına nasıl döndürebilirizin hesabı içindeyiz. Bu sabah itibariyle 415 kilometrekare civarında bir alan kontrol altına alındı. Bölgedeki hakim tepeler büyük ölçüde teröristlerden temizlendiği için harekatın bu kısmından sonraki aşamalarının daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Havaya, fırtınaya, kara, sise rağmen süren bir mücadele bu.”
‘YENİ BİR STRATEJİYLE HAREKATI SÜRDÜRECEĞİZ’
Erdoğan, Efrin şehir merkezinin dışarıyla bağlantısının kesilmesiyle birlikte yeni bir strateji hareketi sürdüreceklerini kaydederek, “Sivil-terörist ayırt etmeseydik, Afrin çoktan bitmişti. Biz Kemal efendinin ağzıyla hareket etmeyiz. Türkiye’nin güney sınırlarını terör örgütlerinin tehdidinden koruma kararlılığını dünyaya gösteriyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER