Erdoğan: Kürt devletini Kürtlere hakaret olarak görüyorum

Muhtarlarla toplantıda konuşan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Federe Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu için, “Bazıları Kürt devleti deyip duruyor; ben bunu Kürt kardeşlerime hakaret olarak kabul ediyorum” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’ında muhtarlarla yaptığı toplantıda konuştu. Erdoğan, “Sandıktan başarı ile çıkmak her babayiğidin harcı değildir. Seçimle göreve gelenlerden bazıları ile anlaşamıyor olabiliriz. Milletimize bunu anlatıp izah ederiz” diye konuştu.

‘OHAL’LE HUZURA ERDİK’

OHAL uygulamalarını öven Erdoğan, “İktidarımızın ilk ayında OHAL’i kaldırdık. Maalesef bölge teröre çok daha farklı bir şekilde tanışma noktasında yol verdi. Şu andaki OHAL’in en önemli özelliği terör örgütlerini defetmek, onları inlerinden bulup çıkarıp gömmektir. Çünkü benim Güneydoğu’daki, Doğu’daki halkım, ülkemdeki halkım huzura kavuşmadıkça biz sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmayız. Benim muhtarlarım kaçırılıyor, öldürülüyorsa biz görevimizi getirmiş olamayız. O yüzden OHAL’le birlikte bölgeyi huzura erdirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

Erdoğan, Federe Kürdistan Bölgesi’nde yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna dair de, “Bazıları Kürt devleti deyip duruyor; ben bunu Kürt kardeşlerime hakaret olarak kabul ediyorum. Suriye’de başka bir devlete asla izin vermeyeceğiz. Bizler 80 milyon tek devletiz. Bu vatanı bölmeyi gayret edenlere biz her tarafı mezar ederiz. Şu anda Suriye’nin kuzeyinde, 2 bin kilometrekarelik alan bizim kontrolümüzdedir” ifadesinde bulundu.

‘ALIŞACAKLAR’

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazıları köşelerinde yazıyor; şu kadar hayır oyunu nereye koyacaksınız diye. Yahu geç o işleri, bir evet fazla olursa bu iş bitiyor mu, bitiyor. Demokrasi bu değil mi, bu. Bunlarda hazımsızlık var, midelerine oturdu bu iş. Alışacaklar bu işe. Alışacaklar. Yeter ki biz el ele olalım. Bir olalım, beraber olalım. İri olalım, kardeş olalım. Hep birlikte Türkiye olalım bunlara gerekli dersi verelim.”

HÜRRİYET’TE TEPKİ

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Hürriyet gazetesinde yayımlanan fotoğrafları için de, “Sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi, arada sırada karavanda oturuyor, atletle bir yemek yiyor, bir gazete başlık atmış, vatandaş filanca. Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım, ana muhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi gel, benim fotoğrafımı çek, Atatürk’ü atletle görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu?” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER