Erdoğan Nato zirvesi için Brüksel’e gidiyor

NATO zirvesi için Brüksel’e gidecek olan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Avrupa Birliği yetkilileriyle de görüşecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Mayıs günü bir heyetle Brüksel’de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’na katılmaya hazırlanıyor. Toplantı, yeni NATO Karargahı’nın açılışı nedeniyle Brüksel’de yapılacak.

Erdoğan’ın katılacağı NATO zirvesinde, uluslararası toplumun terörizmle mücadelesinde NATO’nun rolünün güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulması; ayrıca, transatlantik külfet paylaşımı konusunun ele alınması bekleniyor. NATO-Rusya ilişkileri, NATO’nun Afganistan’la angajmanı, NATO-AB işbirliği gibi ittifak gündeminde önemini ve önceliğini koruyan meselelerin de toplantıda gündeme gelebileceği öğrenildi.

Zirve gününün akşamı çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan NATO liderlerinin, ittifakın değişen güvenlik ortamına uyarlanmasını teminen Galler ve Varşova zirvelerinde alınan kararların uygulanma durumunu da gözden geçirmelerinin beklendiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve sırasında yabancı mevkidaşlarının bir kısmıyla ikili görüşmeler yapacağı, NATO Zirvesi öncesinde ise Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya gelecekleri belirtildi. Erdoğan’ın Tusk ve Juncker ile yapacağı görüşmede Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumunu ve ileriye dönük atılabilecek adımları ele alınmasının beklendiği ifade edildi.

Pirha

EN SON EKLENENLER