Erdoğan: Önümüzde Afrin var

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib operasyonun büyük ölçüde sonuçlandığını belirterek, “Önümüzde Afrin var. Bunların hepsi ülkemiz için tehdittir, bizler her alanda kararlıyız. Buralardan taviz veremeyiz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Suriye Demokratik Güçleri’nin (QSD) ele geçirdiği Rakka ve Kürt güçlerinin kontrol ettiği Afrin’i gündemine aldı.
‘RAKKA TEPKİSİ’
Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye terör örgütleri ile mücadelesinde mesafe kat ettikçe bir takım mahfillerde tepkinin dozunun arttığını görüyoruz. Vize hadisesinden, köpekle aramaya bu tavır doğru yolda olduğumuzun ispatıdır. Amerika, Suriye’de terör örgütü PKK’nın düşük çocuğu olan PYD/YPG ile Rakka operasyonu yapıyor. ‘PKK değil’ diyorlar. Rakka’da bölücünün posterlerinin asılmasını ne ile izah edeceksin? Biz gerçeklerle konuşuyoruz. 3 bin 500’ü aşkın TIR bölgeye silah taşıyor. Bunların nerede, nasıl stoklandığını biliyoruz. Bunu da iyi bil.”
ÖNÜMÜZDE AFRİN VAR
İdlib operasyonun büyük oranda neticelendiğini belirten Erdoğan, “Şu anda İdlib’deki operasyon büyük oranda neticelendi. Afrin önümüzde. Bunların hepsi ülkemiz için tehdittir, bizler her alanda kararlıyız. Buralardan taviz veremeyiz. İşte daha önce de söyledik. Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece ansızın vurabiliriz. Eğer bütün bunlar olurken böyle bir ortamda eğer sırtımız sıvazlansaydı, eğer bizi yere göğe koyamaz hale gelseydiler asıl o zaman şapkayı önümüze koyup ‘ne yapıyoruz biz’ diye düşünmemiz lazımdı. Demek ki isabetli güzergahta yürüyoruz” diye konuştu.
‘SURİYE’NİN YÜZDE 25’İ PYD’NİN ELİNDE’
Erdoğan, “Biz birbirimizle uğraştıkça ağıtlar hep Türkçe, Arapça, Kürtçe olacaktır. Suriye’nin yüzde 25’i PYD/YPG terör örgütünün kontrolünde. Böyle bir Suriye kimin işine yarar. Suriye halkına olmadığı kesin. Biz de karşımızdaki manzaradan memnun değiliz. Şu anda Deyrizor’da petrol kuyularını bölücü terör örgütü işgal etmiş durumda. Kim sayesinde?” diye konuştu.
MÜTFÜLERE NİKAH YETKİSİ
Erdoğan, müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasaya ilişkin de, “Anayasa Mahkemesi’ni olur olmaz sebepler de meşgul etmek CHP’nin ihtisas alanına dönüştü. Haklarıdır ama bu meseleyi tartışma biçimlerine asla saygı duymadık, duymayacağız. Konuyu çocuk gelinlerden, çokeşliliğe kadar hakikate aykırı yere çekenleri milletimize teşhir etmek boynumuzun borcudur. Laiklik bizim de kabul ettiğimiz ve uygulanması gerektiğine inandığımız bir kavramdır. Olur olmaz her konuyu laiklik üzerinden eleştiren, hizaya sokmaya çalışan CHP anlayışının miadı artık dolmuştur” değerlendirmelerinde bulundu.

EN SON EKLENENLER