Erdoğan: Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. Görüşmede, Batman’da gözaltında açlık grevinde olan Fransız gazetecinin konuşulduğu belirtildi. Erdoğan, “Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında gittiği Brüksel’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Wiltcher’s Steigenberger Otel’de Macron ile görüşmesi 45 dakika sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı Erdoğan ile Macron’un görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı önce Dışişleri Bakanı jean-Yves Le Drian ile, ardından da Savunma Bakanı Sylvie Goulard ile tanıştırdı.

‘SİLAHLI KUVVETLERİN BAŞINA BİR BAYANIN GELMESİ ENTERESAN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tercümanlık görevini üstlendiği sohbette Macron, Goulard’ı “Savunma Bakanımız” diyerek Erdoğan’a takdim etti. Bakan Çavuşoğlu, tercümesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gerçi ismi artık Silahlı Kuvvetler Bakanı olarak değiştirildi” derken, Erdoğan Savunma Bakanı’nın kadın olmasına şaşırarak, “Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan” dedi.

AÇLIK GREVİNDEKİ FRANSIZ GAZETECİYİ GÖRÜŞTÜLER

Erdoğan ve Macron daha sonra görüşmeye geçti. Üst düzey bir Fransız yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macron’un, Türkiye’de gözaltına alınan ve açlık grevine başlayan Fransız gazeteci Mathias Depardon hakkında konuştuğunu söyledi. Macron’un Depardon’u sorması üzerine Erdoğan’ın, konuyla hızlı bir şekilde ilgileneceğini dile getirdiği kaydedildi.

Çektiği fotoğraflar sebebiyle 8 Mayıs’ta Batman’da gözaltına alınan Fransız gazeteci Mathias Depardon’un makinelerine de el konulduğu bildirilmişti. Depardon’un avukatı, gazetecinin geçtiğimiz hafta sonu açlık grevine başladığını açıklamıştı.

EN SON EKLENENLER