Erdoğan Suudi Arabistan’dan sonra Kuveyt’e gitti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında Suudi Arabistan’dan sonra ikinci durağı olan Kuveyt’e gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında özel uçak “TUR” ile saat 13.40’ta Suudi Arabistan’a indi. Erdoğan, Suudi Arabistan temasları kapsamında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali’nde gerçekleşti.

Erdoğan ile Kral Bin Abdülaziz daha sonra Cidde kentindeki Selam Sarayı’nda öğle yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan ile bin Abdülaziz, daha sonra basına kapalı gerçekleşen ve Türk yetkililerin de hazır bulunduğu heyetler arası görüşmeye geçti.

Erdoğan daha sonra da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Türk yetkililer de hazır bulundu.

KUVEYT’E GİTTİ

Kraliyet özel konutunda gerçekleşen kabul ile birlikte Suudi Arabistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’na geçti ve beraberindeki heyetle birlikte Körfez turunun ikinci durağı olan Kuveyt’e hareket etti.

Erdoğan, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Emirlik Terminali’ne gelişinde, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından karşılandı. Karşılamada Başbakan Şeyh Cabir Mübarak Hamad el Sabah, Başbakan 1. Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Khaled Hamad el Sabah, Kuveytli yetkililer ile Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer de hazır bulundu.

Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik ediyor.

EN SON EKLENENLER