Erdoğan’a ‘terörist’ tepkisi: Tarih kimin terörist olduğunu yazacak

DBP’nin 4. Olağan Kongresi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için sarf ettiği “terörist” ifadelerine tepki gösterildi. DTK Eş Başkanı Leyla Güven, “Terörist Taybet Ana’yı sokakta katledenlere denir” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise “Tarih kimin terörist olduğunu yazacak” diyerek tepki gösterdi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 4. Olağan Kongresi’nde konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, G20 Zirvesi’nden sonra Almanya’da basına konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için sarf ettiği “terörist” ifadesine tepki gösterdi. Güven, “Terörist kime denir, Taybet Ana’yı sokakta katledenlere denir. Terörist Roboski’de 34 genci katledenlere denir, Cizre’de bodrumlarda insanları sivil olduğunu bile bile yakanlara denir. Kürt halkı kimin terörist olduğunu iyi biliyor. Bunlar her zaman Kürt liderlerine bu sıfatı yakıştırmaya çalışmıştı; ama sıfat her zaman yerini bulmuştur” dedi.

‘BU ZULÜM BİTECEK, DİRENİŞ KAZANACAK’

Daha sonra konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit de, var olan zulmün elbet bir gün biteceğini ifade ederek, şöyle dedi: “AKP çürümüş bir sistemin bugün itibari ile bekçiliğini yapmaya çalışıyor. AKP-MHP ve Ergenekon ittifakları ‘Kürtler gün yüzü görmesin’ üzerine kurulmuştur. Kürtler ise halklar arasında ittifak kurarak, Ortadoğu’da yüzyılın yıldızı olmuştur. Bu mücadele bizi er geç zafere götürecektir. Türkiye’nin dört bir yanında direniş gösterenler de biliyor bu direniş zafere ulaşacaktır. Mazlum Doğan ne demişti: ‘Direniş zafere, teslimiyet ihanete götürür.’ Biz de biliyoruz direniş bizleri zafere götürecektir. An azadî, an azadî.”

‘DBP’NİN YÜKSELTECEĞİ MÜCADELE DEVAM EDECEK’

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise, saldırıların hedefi olan DBP’nin büyük bir demokrasi mücadelesini geleceğe taşımak istediğini belirterek, “Bu mücadeleyi verenler tarihte büyük bir yol kat ettiler. Bu mücadele bugün burada ismini andığımız Mehmet Tunçlar, Asya Yüksellerin mücadelesi ile ileriye taşınacaktır” dedi.

Kemalbay, tarihi bir dönemde gerçekleşen kongrenin önemli bir misyon yükleneceğini kaydederek, “7 Haziran’dan bu yana halkımıza dönük saldırılar bir ‘Çöktürme Planı’nın parçasıydı. Savaş ve çatışmanın yükseltilmesi Kürt siyasetinin tasfiyesi üzerine bir konsepti kapsıyordu. Sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı demokrasi ve barış planı AKP tarafından harcandı ve bir tasfiye planına dönüştürülmek istendi. Bunun başarısızlığı sonucunda savaş konsepti devreye konuldu. İçerdeki bu konsept Rojava’ya da yönelmiş ve bugün Efrîn’de kendi savunma mücadelesine de yönelmiştir. AKP-Saray iktidarı yanına aldığı faşist güruhlar üzerinden kendini yaşatmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

‘TARİH KİMİN TERÖRİST OLDUĞUNU YAZACAK’

Erdoğan’ın dünkü açıklamalarına da değinen Kemalbay, şöyle devam etti: “‘Çöktürme Planı’nı başarıya ulaştıramadı; ama kendisi mental olarak dağılmış durumda. Türkiye halklarının değer verdiği bir siyasetçiyi ‘terörist’ olarak suçlamak aslında ne kadar büyük bir açmazda olduğunun göstergesidir. Biz ona şunu söylemek istiyoruz; tarih kimin ‘terörist’ olduğunu çok yakın zamanda gösterecektir. Şırnak, Cizre, Gever ve diğer kentlerde yaşananların hesabı mutlaka sorulacaktır. Tarih o zaman kimin terörist olduğunu açık bir şekilde yazacak.”

EN SON EKLENENLER