Erdoğan’dan AGİT’e: Haddinizi bilin, o raporu külahımıza anlatın!

Dün gerçekleşen referandumla anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda konuştu. Erdoğan’ın hedefinde AGİT raporu ve Avrupa vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Değişikliği referandumu sonrası Beştepe’de halkla buluşma programında konuştu. Erdoğan hedefinde AGİT raporu ve Avrupa vardı. İdam kararıyla ilgili de konuşan Erdoğan, yine benzer açıklamalar yaparak “Bir halkoylaması da idam için yaparız” diye konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“’Evet’ diyenlere, geleceğimiz için kritik bir önemde gördüğüm bu değişikliğe onay verdikleri için teşekkür ediyorum. Anayasayla ilgili tüm tartışmalar bitmiştir. Bizim için asıl olan milli iradenin ne yönde tezahür ettiğidir. Milletimiz yeni bir yönetim sistemine geçmiş oldu. Hükümet kurma kavgaları sona erdi.

ARTIK KARAR MİLLETİN

Bundan rahatsız olanlar olacak. Onları biliyorsunuz zaten. Türkiye artık seçimlerden sonra yaşadığı belirsizlikleri geride bıraktı. Önümüzdeki ilk seçimlerden itibaren Kasım 2019, onun önünde Mart 2019 yerel seçimler. Artık karar milletin.”

İDAM KARARI

Sayın Bahçeli ‘İdama evet derim’ diyor, Sayın Yıldırım’ın da böyle dediğine inanıyorum, fakat Sayın Kılıçdaroğlu da ‘Evet’ diyor. Parlamentodan geçti, benim önüme geldi, ben bunu onaylarım. Bir halkoylaması da idam için yaparız.

KAZANAN MİLLETİMİZ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her halde kazananı milletimiz, ülkemiz olmuştur. Bu yeni sistemin yürürlüğe gireceği ilk seçimlere kadar hem ülke, hem yönetim olarak yapmamız gereken pek çok iş var. Meclisimiz gereken uyum kanunlarını çıkartacak.

AGİT RAPORUNA SERT TEPKİ: KÜLAHIMIZA ANLATIN

AGİT diye bir örgüt var Avrupa’da. Kendilerine göre bir rapor hazırlıyorlar. Seçimler şöyle olmuş, böyle olmuş. Önce haddinizi bilin. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları biz ne görürüz, ne duyarız, ne biliriz. Biz yolumuza devam ederiz. Onu siz külahımıza anlatın. Bu ülke, batının hiçbir ülkesinde görülmeyen en demokratik seçimlerini gerçekleştirmiştir. Sizler, Türkiye’nin bakanlarını Avrupa’ya sokmazken utanmadan sıkılmadan bu seçimler hakkında gölge düşürmede boşuna yola girmeyin. Artık sür eşeği Niğde’ye. Niğdeli kardeşlerim ne diyeceğini iyi bilir. Seçimlere kadar geçecek süreçte kurumlarımızla işbirliği içinde uygulayacağız bunları. Milletimizin bize işaret ettiği yol budur.

EN SON EKLENENLER