Erdoğan’dan Alman Bakan Gabriel’e yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kudüs’teki Harem-i Şerif tüm İslam aleminin onurudur, namusudur, kutsalıdır. Müslümanların onurunun incitilmesi karşısında İslam dünyasının tepkisi kalması beklenemez. Nitekim, Türkiye olarak tepkimizi güçlü bir şekilde ortaya koyduk.

Tepkiler hukuk çerçevesinde ve ölçülü olmak zorundadır. Başka dinlere mensup insanların ibadet hürriyetine halel getirmeye bizim medeniyetimizde asla yer yoktur.

Ben bir kez daha İsrail yönetimini temel insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. Başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun üyelerinin faaliyetlerini faydalı buluyor, çözüme katkıda bulunmalarını temenni ediyorum.”

KATAR KRİZİ

Bu krizi çözebileceklerin başında Kral Selman geliyor. Aziz kardeşim Selman’la bir araya geleceğim. Suudi Arabistan’daki temaslarımın ardından bugün Kuveyt’e geçeceğiz. Kuveyt bölgede önemli rol oynuyor. Arabuluculuk rolü üstlenerek çok önemli katkı sunuyor. Gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacağım. Son gününde Katar’a intikal edeceğim. 2014 yılında liderler düzeyinde tesis ettiğimiz Yüksek Stratejik Komite işbirliğimizin derinleşmesine büyük katkı sağlıyor. Suriye, Irak, Yemen ve diğer Libya gibi, bölgesel konuların çözümü hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Katar krizin ilk anlarından itibaren aklı selimle birlikte davranmıştır.

ALMANYA KRİZİ

Türkiye her şeyden önce, bir hukuk devletidir. Bu anayasasında zaten amir hükümler olarak yerini bulmaktadır. Türkiye’nin demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak, içişlerine kimsenin karışmaya yetkisi yoktur ve gerek güvenlik gerek yargı süreci içerisindeki atılmış adımları atmaya da kimsenin yetkisi yoktur. Ajan provokatörlük yapanlara karşı Türkiye de elinden geleni yapacaktır. Alman yetkililerine şu ana kadar bir şeyi devamlı söyledim, Bizler NATO’da beraberiz, AB içinde müzakereci bir devletiz. Aramızdaki stratejik ortaklık yeni değil. Bu ortaklığa gölge düşürecek herhangi bir adım atılmamalıdır. Türkiye’den kaçan teröristleri Almanya’da barındırırsanız, bunlar bir de suçlu konumunda olursa, ki Türkiye’de yargılanıp suçlu göründüğü halde adli kontrol şartı ile serbest bırakılanı siz alıp bağrınıza basarsanız. Cumhurbaşkanlığı makamında bunları ağırlarsanız, kusura bakmayın, bizim size bakışımız o kadar rahat olmaz. 

‘HA ALİ, HA VELİ’

Erdoğan, YPG’nin isim değişkiliğiyle ilgili olarak, ‘Ha Ali, ha Veli. Değişen bir şey var mı? Yok’ dedi

(ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas, Türkiye’nin, terör örgütü PKK ile ilişkili görmesi sebebiyle YPG’ye “isim değiştirme” tavsiyesinde bulunduklarını, bunun üzerine örgütün, adını “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) olarak değiştirdiğini söylemişti)

Alman Bakan Gabriel, Bild’e Türkçe yazdı… İpleri kopardı

Alman medyası Türkiye reklamlarını yayınlamama kararı aldı

Erdoğan’dan Almanya’ya yanıt: Bizim mahkemelerimiz onlardan daha da bağımsızdır

Bild’den Almanlara uyarı: Erdoğan artık tatilcileri mi tutukluyor?

Almanya’dan çok sert açıklamalar… Türkiye ile ilişkilere bu şekilde devam edemeyiz

EN SON EKLENENLER