Erdoğan’dan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’e: Haddini bil

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de AKP Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Almanya’nın şimdilerde bir Dışişleri bakanı var. Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ile konuşuyorsun. Kalkmış bize siyasi ders vermeye çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yaptığı “Almanya’daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de Ne Hristiyan Demokratları ne SPD’yi ne Yeşilleri desteklemeyin. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır” çağrısının ardından Almanya’ya yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

“Avrupa’da bizi dinleyen kardeşlerime sesleniyorum, sandıklarda bunlara en güzel dersi vermelisiniz! Almanya’nın başındaki hanımefendiye 4 bin 500 teröristin dosyasını verdim ama kabul olmadı. Biz düşman çoğaltmanın değil azaltmanın derdindeyiz.

Dışişleri Bakanımızın aynı şekilde Avrupa’ya girmesini kabullenemediler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız bir bayan onun girişini hazmedemediler. Bu korku niye? Cuma günü bir açıklama yaptım ve dedim ki ‘Ey benim Avrupa’daki kardeşlerim inanıyorum ki siz Almanya’daki seçimlerde birilerine bir ders vereceksiniz.
Bunlar Türkiye’nin aleyhinde kampanyalar yürüttüler hala da yürütüyorlar. Siz Türkiye’ye dost olana dost olmalısınız’ dedim. Almanya rahatsız oldu, hop oturdu hop kalktı. Avrupa’daki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Demokratik hakkınızı sandıklarda en doğru şekilde yerine getirerek bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz.

SENDE YARGI VARSA BİZDE DE VAR

Benim oyum, şuraya vermezsem zayi olur, buraya vermezsem zayi olur deme. Sen oyunu Türkiye’ye düşmanlık yapmayana ver. Çünkü ben Almanya’nın başındaki hanımefendiye 4 bin 500 teröristin dosyasını verdim. Ve bunların dosyaları kabul görmedi hala onlarda. Ama o kendisi benden 1-2 kişinin iadesini istedi. Kusura bakma sende yargı varsa bizde de var.

SEN KİMSİN Kİ TÜRKİYE’NİN CUMHURBAŞKANI İLE KONUŞUYORSUN

Hele hele şimdi bir Dışişleri Bakanları var, aman ya rabbi, evlere şenlik. Hiç haddini falan bilmiyor. Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na konuşuyorsun sen. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın?

NEYMİŞ BİZE KAPILARI KAPATACAKMIŞ

Neymiş bize kapıları kapatacaklarmış. Buradaki kapılar bize yetiyor. Biz düşman çoğaltmanın değil azaltmanın dostları çoğaltmanın gayreti içerisindeyiz. Karşımızdakiler bize böyle yapıyorsa ne yapacağız? Biz de gereği neyse onu yaparız bu iş böyle. Bazıları bizim tarihimizin 1 asır önce başladığını sanıyor. Vah zavallılar. Bugün nereye giderseniz gidin ecdadımızın hürmetle yad edilen hatıraları ile karşılaşırsınız.

GEÇ KALDIN

Türkiye’de sağ parti sol parti zaten var. Bunların aşırıları da var. Biz dedik ki merkeze oturacağız. Siyaset bilimciler ‘Yahu merkezde parti olur mu’ dediler. Yaptık, oldu. Şimdi birileri Ankara’dan İstanbul’a ‘adalet’ diye yürüyor. Yahu sen çok geç kaldın çok. Biz partimizi ‘adalet’ kavramı üzerine kurduk zaten. 29 gün bu yürüyüşü rahatlıkla yaptıysan Ak parti’nin iktidarına teşekkür et. Rahat rahat yürüdün, akşamları karavanında kaldın, mitingini de yaptın. Bunu sana sağlayan AK Parti’dir.”

EN SON EKLENENLER