Erdoğan’dan ATO üyelerine uyarı: Sizi bölmek ve parçalamak isteyenler olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası ATO Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, geçtiğmiz aralık ayında Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in başkanlığa aday olduğu ancak Emine Erdoğan’ın kuzeni Gürsel Baran’ın başkanlığı kazandığı ATO üyelerini “Ticaret odamızın birliğini ve beraberliğini çok önemsiyorum. Sizi bölmek ve parçalamak isteyenler olabilir, bu sakın izin vermeyin” diye uyardı.

Gökçek oğlu için direniyor

AKP, ATO’da seçimi erteledi

Erdoğan KHK ile Osman Gökçek’in önünü kesti

ATO Başkanı Gürsel Baran’dan Gökçeklere sert yanıt

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: 

SİZİ BÖLMEK VE PARÇALAMAK İSTEYENLER OLABİLİR, BUNA SAKIN İZİN VERMEYİN

 Ankara tarihte olduğu gibi bugünde bu kültürün en önemli merkezi olmayı sürdürmektedir. Ticaret Odamızda bu kararlılığı görüyorum. Ticaret odamızın birliğini,  beraberliğini ve dayanışmasını çok önemsiyorum. Sizi bölmek ve parçalamak isteyenler olabilir, bu sakın fırsat vermeyin. Çünkü vuralar artık bir ETÖ darbesi daha asla yememeli.

DÖVİZ 3 KURUŞ, AKARYAKIT 2 KURUŞ ARTTI DİYE BAĞIRANLAR..

 Türkiye’nin geçtiğimiz 15 yılı, milletimiz ile el ele vererek hizmetlerle donattığımız bir dönem oldu. Maalesef yakın geçmişimizi çok çabuk unutuyoruz. Bugün döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı diye karalar bağlayanlar, ancak 15 yıl öncesinin Türkiyesi’ni bilmeyenler olabilir. Şimdi konuşuyorlar, 1 doların 7 bin 500 liralara çıktığı dönemi niye konuşmuyorsunuz?Ülkemiz ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu günlerden biz buralara geldik.

Benzine 15 günde üçüncü zam

 15 YILDA NEREDEN NEREYE…

 Şimdi birkaç temel veri ile geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin nereden nereye geldiğini hatırlatmak istiyorum. 2003-2016 yılları arasında yüzde 5.7 büyüdü. Gelişmekte olan ülkeler arasında en başta yer alıyoruz.2016 yılında dahi yüzde 3.2 oranında büyüme elde ettik.Bu yıl ilk iki çeyrekte yüzde 5.2’yi yakaladık. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte çok daha büyük oranlar bekliyoruz. 2017 büyümesinin yüzde 7 olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Karar yazarı: AK Parti kendi ekonomi politikasını yazamadı, Kemal Derviş’in yazdığı programı uyguluyor

 TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRACAĞIZ

 Gelişmekte olan ülkeler arasında en başta yer alıyoruz. Sanıyorum yıl bittiğinde yatırımlarda tüm zamanların rekorunu kırmış olacağız.İnşallah az bir gayretle 1 trilyon dolara ulaşacak durumdayız. Bunu sizlerle beraber yaptık, devam edeceğiz. Milli gelire göre dünyanın 17’nci, satınalma parametresiyle dünyanın 13’ncü büyük ekonomisine sahibiz. Hedefimiz 10 büyük ekonomi arasına girmek. Bunun için mevcut durumumuzu ikiye katlamamız yeterli olacaktır.Geçtiğimiz 15 yılda neredeyse 3.5 kat büyümüş Türkiye’nin önümüzde 6-7 yılda 2 kat büyümesinin önünde hiçbir engel yoktur.

“KADIN VE GENÇLER İŞ GÜCÜNE ÖYLE KATILDI Kİ, İŞSİZLİK ORANI HEDEFLERİNİ TUTTURAMADIK”

 Kadınların ve gençlerin işgücüne katılımı öyle yüksek seviyelere ulaştı ki işsizlik oranını hedeflediğimiz düzeye çıkaramadık. Kadınların ve gençlerin işgücüne katılımının yükselmesi bizi daha da güçlü kılar. Bizim görevimiz, daha çok istihdam sağlayacak politikalar geliştirmek.Mesela ihracat son günlerde çok güzel haberler aldığımız başka bir alan. Yaşanan olumsuzluklar sebebi ile 143 milyar dolara kadar geriledi. Bir rekora doğru gidiyoruz. Ekim ayı itibarıyla 15 milyar dolarlık artışla 154.2 milyar doları buldu.

ATO seçim sonuçları açıklandı… Gökçek kaybetti, Emine Erdoğan’ın kuzeni kazandı

EN SON EKLENENLER