Erdoğan’dan batıya sitem: Hani biz müttefiktik?

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Efrin’de yaşamını yitiren asker ve ÖSO hakkında bilgi verirken, Suriye geneli alınan ateşkes kararı konusunda sadece Doğu Guta’daki gelişmelerden dolayı BM’den yakınarak, “Batsın sizin kararınız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair konulara değindi, Efrin üzerinden batılı müttefiklerine sitem etti. Geçen hafta Afrika’ya yaptığı ziyareti, “Gelecek nesillere daha iyi ortak miras bırakabilmemiz için” diye anlatan Erdoğan, “Afrika ziyaretimizde gittiğimiz ülkelerin ortak özelliği de 15 Temmuz’da ülkemize verdikleri güçlü ve samimi bir destektir. Bu ülkeler FETÖ okullarını kısa sürede Marif Vakfı’na devrederek samimiyetlerini göstermişlerdir” dedi.
‘ZAFER ALLAH’TANDIR’
Efrin savaşına değinen Erdoğan, “Türkiye bir yandan uluslararası düzeyde ilişkilerini geliştirmek için çabalarken aynı zamanda güvenlik politikalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Bir süredir güvenlik endişelerimizin en başında Suriye’deki gelişmeler geliyor. Zeytin Dalı’nda görev alan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Şüphesiz ki sefer bizden, zafer Allah’tandır. Şu ana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2872. TSK ve jandarma personelimizden 41 kardeşimiz, ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
‘SİVİL ÖLÜMLER İTHAMDIR’
Efrin’deki sivil ölümler için “Bugüne kadar bir sivilin kasti olarak zarar gördüğünü kimse ispatlayamaz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör örgütünün sınırlarımızla irtibatı artık tamamen kesildi. Örgütün ciddi yığınak yaptığı ve direniş gösterdiği yerler arasında bulunan Raco ve Şeyh Hadid temizlendi. Bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak oradaki teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. Bundan sonraki kısmının çok daha hızlı yürüyeceğine inanıyorum. Bu vesileyle şüphesiz ki ÖSO’yu bir yere koymak mümkün değil, anamuhalefetin temsilcileri ÖSO’ya terör örgütü yakıştırmasını yapacak kadar densiz olsalar da, onlar bizim o mücadeledeki en önemli kardeşlerimizdir. Afrin’de attığımız her adımda karşımıza çıkan manzara zamanlamasının ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Bugüne kadar bir sivilin kasti olarak zarar gördüğünü kimse ispatlayamaz. Başkasının çektiği zulümleri sosyal medyada bize atfetmeye çalışanların yalanları ortaya çıkıyor. Ülkemize yönelik ithamların, yalanların, saldırıların hiçbirini de karşılıksız bırakmamalı, derhal cevabını vermeliyiz.”
‘ABD 18 YILDA ULAŞTI’
Efrin operasyonun uzun süreceğini de söyleyen Erdoğan, “Amerika’da yaşayan bir kişi devletinin Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Afrika’nın, Güney Amerika’nın nice yerlerinde, okyanusların derinliklerinde yaptığı operasyonları kendi güvenliğinin bir gereği olarak görüyor. ABD’nin Irak’taki operasyonları 18 yıla ulaştı. Kimse Amerika’ya bu kadar uzun operasyon olur mu dedi mi? Her gün Türkiye’ye operasyon uzun sürdü, bitirin, çekilin çağrısı yapılıyor. Terör eylemlerinde hayatını kaybeden insanlarımızın canı onlarınkinden daha mı kıymetsiz? Kapılarını kapattıkları mültecilerin niçin evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kaldıklarını hiç düşünüyorlar mı acaba?” diye belirtti.
BM’YE: BATSIN KARARINIZ
Birleşmiş Milletler’in aldığı çatışmasızlık kararına tepki gösteren Erdoğan, şöyle dedi: “Biz ne olursa olsun yaşatmanın, onlar ise sadece kendi konforlarını korumanın derdindeler. Dertleri Suriye halkının esenliği olmadığı için işlerine gelmiyor. Doğu Guta’daki gelişmeler yenilir yutulur mu? İnsanlığa sığar mı? BM Güvenlik Konseyi’nde karar alıyorlar, batsın sizin kararınız. İşleme koyulmayan kararın insanlık için ne anlamı var ya? Ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz ya, kandırıyorsunuz. Biz boşu boşuna dünya 5’ten büyüktür demiyoruz.”
BATI’YA: HANİ MÜTTEFİKTİK 
İç kamuoyuna yönelik batı karşıtı mesajlar veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların tankları, topları, uzaylara giden şusu busu olabilir. Olsun be! Bizim Allah’ımız var. Biz böyle yürüyeceğiz. Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışan terör koridorunun tek bir hedefi olabilir. O da Türkiye’dir. Tüm silahların namluları ülkemize doğrultuldu. Hani dosttunuz ya? Hani biz müttefiktik, hani NATO’da beraberdik. Bunların hepsi aynen deve kuşu gibi. AB ile olan köklü ilişkileri sebebiyle Batı bloğunda yer alan NATO üyesi ülkemize yönelik böyle bir hazırlığın yapılmasını biz nasıl DEAŞ ile güvenlik kaygıları ile izah edebiliriz. Buradaki hedef açık bir şekilde Türkiye’dir. Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. İstedikleri kadar yalan söylesinler, istedikleri diplomasi oyunlarını oynasınlar, biz bu gerçeği görüyoruz.”
CHP’YE: YANLIŞ TARAFTA BULUNUYOR
İsim belirtmeden CHP’ye de yüklenen AKP Başkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Biz Afrika’dan Afrin’e kadar her yerde ve her konuda yoğun mücadele yürütürken maalesef çapı ve seviyesi düşen ana muhalefet ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Her kritik konuda bu partinin yanlış tarafta bulunduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz.  İttifak için düzenleme sırasında da benzer bir manzara ile karşılaştık. Seçimlere ittifakla girilebilmesi husus ne AK Parti’ye ne de başka partiye münhasır değildir. Bu daha önce farklı şekillerde uygulanmadı mı? Bu ittifakın milletvekili seçimlerine teşkili yasama organında da mümkün kılacak bir imkandır. Geçmişte kimi seçimlerde zaten yapılan ama adeta hülle yöntemi kullanılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Biz gittiğimiz yol kadar bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz. MHP’nin birlikte oluşturduğumuz bu ittifak kararlı bir şekilde Meclis’te yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? Neden? Niçin? BBP de desteklediğini ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez.”

EN SON EKLENENLER