Erdoğan’dan Berberoğlu’na: Bedelini ödüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin yaptığı açıklamada “FETÖ’nün yargı içindeki mensuplarından şu anda içeride olanlar ki MİT’e böyle bir şey yapamazsınız. Yaptılar. Ama şu anda bedel ödüyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da durdurulan MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri yayınladığı suçlamasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin konuştu. Erdoğan “FETÖ’nün yargı içindeki mensuplarından şu anda içeride olanlar ki MİT’e böyle bir şey yapamazsınız. Yaptılar. Ama şu anda bedel ödüyorlar” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘İSTİFA’ YANITI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hâkimlere talimat verdiğini ispat edersem, onurunla istifa edecek misin?” sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, “Bunlar bu ülkede terör örgütüyle el ele dolaşmıyor mu? PKK ile HDP ile FETÖ ile el ele kol kola. Kendini kurtaracaksan bunlardan kurtar. Bizim Allah’tan başka hesap veremeyeceğimiz hiç kimse yok.” dedi.
Oradan alınan evraklar kimlere gönderildi? Şu anda mahkum edilen şahsa gönderildi. O nereye gönderdi? Yurt dışına kaçmış olan gönüldaşına gönderdi. O kaçtı gitti. Bak şimdi farklı şeyler de dolaşıyor.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne de değinen Erdoğan, “Ankara’dan İstanbul’a yürüyorlar ya grup toplantısını açık alanda yapmışlar, kapalı alan herhalde sıcak geliyor. Şimdi İstanbul’a yürüyorlar. Yolları açık olsun. Kamunun hukukunu bozmadan böyle bir hakları da yok aslında. Arkadaşlarımız, hükümetimiz onlara anlayış göstermek suretiyle onlar bu yürüyüşlerini devam ettiriyorlar” dedi.

‘ERDOĞAN’IN ÜÇ MİLYAR DOLARLIK HAZİNESİ VAR’

Erdoğan, “Tayyip Erdoğan’ın üç milyar dolarlık hazinesi var” iddiaları için de “Allah Allah, şimdi tabii onunla ilgili davayı da kazanacağız da. Olmayan bir şeyle suçlandığınız zaman rahat olun. Daha önce yine CHP’den, HDP’den kazanılmış davalar var. Ama usanmıyorlar ve uslanmıyorlar. Nasıl olsa bedeli az, e veririz diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz yine yargıda bunları mahkum edeceğiz. Tazminat, arkadan ceza”

EN SON EKLENENLER