Erdoğan’dan Sarraf davası açıklaması: 17-25 Aralık tuzağını ABD’de kurdular

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık’ta tarihin en büyük tuzaklarından birinin kurulduğunu belirterek, “Dik duruşumuz sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika’da kurdular” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, 4 Aralık’a ertelen ABD’deki Rıza Sarraf davasını kastederek, “17-25 Aralık’ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Dik duruşumuz sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika’da kurdular” dedi.
Erdoğan, “NATO’da yaşanan şahsım ve Atatürk’le ilgili skandal üzerine ilk defa milli bir tavır gösterebilecekleri ümidine kapılmıştık. Aradan 3 gün geçmeden gerçek tıynetleri ortaya çıktı. Bu hadiseyi de 15 Temmuz gibi ‘tezgah’ diye yaftalamaya başladıkları ana muhalefet partisi, resmi raporunda bölücü terör örgütünün eylemlerinin ‘halkın PKK ile iktidar arasındaki sıkışma’ olduğunu söylüyor. Üstlenilmiş bir misyon. 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ diyorsa bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekiyor” diye konuştu.
‘SİLAHLANMAYI HANGİ ÜLKEYE KARŞI YAPIYORSUNUZ’
Suriye’deki gelişmelere dair de konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Amerika’nın bölgemizde izlediği politikanın yanlışlığı konusundaki endişemizi her defasında paylaşıyoruz. DEAŞ’ı temizlediğinizi söylüyordunuz, hala silah yüklü TIR’lar niçin Suriye’ye geliyor. Hala bu niye devam ediyor. Siz bu silahlanmayı hangi ülkeye karşı yapıyorsunuz, niçin yapıyorsunuz?  DAİŞ artık Suriye ve Irak’tan kazınıp atılmıştır. Bu ülkede farklı renkleri görüyoruz. Her iki ülkede de toprak bütünlüğü ve barış konusunda kat edilmiş bir mesafe yoktur. Bir terör örgütü gitmiş yerine başkası gelmiş. Esed rejimi halen yerli yerinde durmaktadır. Buna karşılık demokrasi talebi olan Suriyeli muhalifler terörist durumuna düşürülmüş… Bölgemiz terör örgütleri vasıtasıyla tıpkı geçen asır olduğu gibi yeniden dizayna ediliyor. Körfezdeki gelişmeler hepsi aynı oyunun bir parçasıdır. Bir tarafta 350 kilometre Irak sırını bir diğer tarafta 911 kilometre Suriye sınırı. Diğerlerinin burayla yakın uzak bir alakası yok.”
“Aptalların değil alçakları işi olacaktır” şeklinde NATO’ya yönelik sözlerini yineleyen Erdoğan, “Biz bu mesajların anlamını ve işlerin ne yöne evriltmek istendiğinin çok iyi farkındayız. Türkiye sizin öyle oyuncak gibi oynadığınız ülkelerden biri değildir. Samimi olarak dostlarımızın sayısını çoğaltmanın düşmanların sayısını azaltmanın peşindeyiz. Ama bu asla bizi can evimizden vuranları seyredeceğimiz anlamına gelmiyor. Avrupa Birliği parmak sallıyor. Fonlarda kesintiye gitmişler. Biz önce kendi içinizdeki teröristleri temizleyin” dedi.

EN SON EKLENENLER