‘Erken değil baskın seçim hazırlığı var’

Türkiye’de erken seçim için bir hazırlık olduğu tartışmaları var. Erken seçim yerine baskın seçim hazırlığı olduğunu söyleyen HDP Sözcüsü Osman Baydemir, son tutuklamaların da bununla ilgili olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun tutuklanma tehdidinin de ortadan kalkmadığını belirtti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Riha Milletvekili Osman Baydemir, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni değerlendirdi. AKP-MHP koalisyonunca sadece demokrasi ve Kürt halkına değil, insanın öz kimliğine yönelik bir saldırı yapıldığını ifade eden Baydemir, “HDP, 7 Haziran’dan bu yana faşizme boyun eğmedi. Vicdan ve Adalet Nöbeti de eşitliğe, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ama insanın öz kimliğine sahip çıkma çabasıydı” dedi.

‘Mücadelemiz devam edecek’

İstanbul, Wan, İzmir ve Amed’de ağır tecrit koşullarında nöbet tuttuklarını belirten Baydemir, batıda susturma politikası, Kürdistan’da ise sıkı yönetim rejimi olduğunu söyledi. “Mutlak surette faşizmi durduracağız” diyen Baydemir, legal demokratik siyaset özgürleşinceye vkadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi

CHP’ye demokrasi güçleri cevap versin

CHP’nin yürüyüşüne karşı tutumu da sorulan Baydemir, “Ana muhalefet partisi açısında demokrasinin, eşitliğin, adaletin olmazsa olmazı, kimden gelirse gelsin bu talepleri savunanların yanında durabilmek meselesi açısında da bir imtihandır. İmtihanı verip vermediğinin cevabını da demokrasi güçlerine bırakıyorum” diye cevap verdi.

‘Erdoğan itiraf etti’

Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması gündemimde yok” sözünün bir itiraf olduğunu söyleyen Baydemir, “Demek ki Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın tutuklanması senin gündemindeydi” diye konuştu. Devletin gayrimeşrulaştığını söyleyen Baydemir, “AKP-MHP faşist blokunun uygulamaları ile devletin meşruiyet sorunu var. Demokrasi güçlerine düşen görev, meşruluk zemini için mücadele vermektir” diye konuştu.

AKP seçim hazırlığında

AKP’nin seçim hazırlığında olduğunu iddia eden Baydemir, “Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın halen cezaevinde oluşu, belediye başkanlarımızın halen tutuklu olması aynı zamanda HDP’ye karşı tutuklamaların devam etmesinin nedeni de budur. Baskın seçim hazırlığıdır bu aynı zamanda” dedi.

‘Kılıçdaroğlu tutuklanabilir’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanma ihtimalinin de ortadan kalkmadığını söyleyerek, “Çünkü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum olduğu müddetçe İzmir’e, Çanakkale’ye kayyum atanma riski vardır. Bu ihtimal Demirtaşlar, Yüksekdağlar, bütün muhalefet özgür olduğunda legal demokratik siyasetin başına geçtiklerinde ortadan kalkar” dedi.

‘Ulusal ittifak mecburiyet’

Tahran, Bağdat, Ankara ve Şam’ın neredeyse 70 yıldır Kürtlere karşı paralel bir politika izlediğine dikkat çeken Baydemir, Güney Kürdistan’daki referanduma ilişkin de konuştu: “Referandum kararı ve karara Ankara ile Bağdat’ın, Tahran ile Şam’ın ortaya koyduğu ortak duruş gösterdi ki, aslında bu rejimler açısında ‘iyi Kürt kötü Kürt’ yoktur. Özgürlük isteyen her Kürt, onlar açısından bir tehdittir, tehlikedir. Bunun için de Kürtlerin birinci mecburiyeti ulusal ittifaktır.

Hayri Demir- Selman Güzelyüz/ Ankara-dihaber

EN SON EKLENENLER