ESP’ye yönelik gözaltılar protesto edildi

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da aralarında bulunduğu 14 ESP üye ve yöneticisinin gözaltına alınması Kadıköy Süreyya Operası önünde protesto edildi. Eylemde, HDP milletvekilleri Murat Çepni, Musa Piroğlu, HDP Eşsözcüsü İdil Uğurlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut’un yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

“Gözaltılar serbest bırakılsın. Faşizm yenilecek, biz kazanacağız” yazılı pankartı açan kitle hep bir ağızdan, “Yaşasın birleşik mücadelemiz”, “Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız” sloganlarını attı.

Eylemde ilk konuşmayı yapan ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü, faşist saray rejiminin kendisine muhalif olan herkesi zor yoluyla, her türlü pervasızlıkla ve çetevari yöntemlerle mücadeleyi engellemeye çalıştığını ama her seferinde de çuvalladığını belirtti. Bugün gerçekleşen operasyonda bir kere daha pervasızlıkları aşığa çıktığını ifade eden Tümüklü, “Gündüz alıkoydukları yoldaşlarımızın gece evlerine kapılarını kırarak giriyorlar. Kendi faşist yasalarını bile tanımıyorlar. Bu operasyonla, ‘Hak ve özgürlük isteyenleri, demokrasi ve özgürlük için dövüşenleri biz bu coğrafyada var etmeyeceğiz’ mesajını vermeye çalışıyorlar. Biz onlara buradan net bir cevap veriyoruz; son kişi kalana kadar, son sesimiz çıkana kadar sizinle dövüşmeye devam edeceğiz. Her yerde karşınıza dikileceğiz. Halkların birleşik mücadelesini büyüteceğiz ve söz veriyoruz mutlaka direnenler kazanacak” dedi.

UĞURLU: KORKULU RÜYANIZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, bu gözaltı operasyonlarının ne ilk ne de son olduğunu bildiklerini ifade ederek, tüm baskılara rağmen her gün, her saat, her dakika örgütlenmeyi örmeye devam edeceklerini vurguladı. AKP-MHP blokunun verdikleri mücadeleden korktuğunu kaydeden Uğurlu, şöyle konuştu: “Evet siz bizden korkmaya devam edin çünkü her gece korkulu rüyanız olmaya devam edeceğiz. Celladın öldürdükçe tükendiği gibi sizde tükenmeye devam edeceksiniz. Ve tükendiğiniz için halklara, topluma, kadınlara, gençlere, işçilere, mültecilere ve tüm ötekileştirdiğiniz kesimlere saldırıyorsunuz. Gözaltılarınız, tutuklamalarınız, tacizleriniz, tecavüzleriniz bizi korkutmuyor. Biz öfkemizi daha da çok yükseltiyoruz ve bu öfkemizi örgütlülüğe dönüştürüyoruz. Son sözü söyleyen biz olacağız.”

PİROĞLU: BİR AVUÇ ÇAPULCUYU ZENGİN ETMEK İÇİN ÜLKEDE CEHENNEMİ YARATTILAR

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, iktidarın bütün aygıtlarıyla ezilenlere, işçi sınıfına ve onu sözcülerine saldırmaya devam ettiğini hatırlattı.

“Kadınlara saldırıyorlar, kadın katillerini serbest bırakıyorlar. Çocuklara tecavüz edenleri, işçileri katledenleri serbest bırakıyorlar. Gazetecileri, devrimci ve siyasetçileri tutuklarken, mafya baronlarını, hırsızları serbest bırakıyorlar” diyen Piroğlu, şöyle devam etti: “Kaybediyorlar. Bunu kendileri de görüyor ve biliyorlar. Her gün yaptıkları zulümle, işledikleri haksızlıkla kaybetmeye devam ediyorlar. Bir cehennem yarattılar; yoksulluğun, sefaletin ve işsizliğin doruk yaptığı bir cehennem yarattılar. Bir avuç çapulcuyu zengin etmek adına işçilere bir cehennem yaratıyorlar. Kadınlara da aynı cehennemi yarattılar onları her gün tacizin, tecavüzün ve cinayetin ortasında yaşamaya zorluyorlar. Çocuk ve gençlere umutsuzluk dayatıyorlar ve şimdi de bütün halkları bu cehennemin içinde yaşamaya zorluyorlar. Ama biliyorlar ki kurdukları duvarlar bir bir yıkılıyor. Bu yüzden karşılarına dikilen herkese saldırıyorlar.”

ESP’ye yönelik saldırının Türk ve Kürt halklarının birliğine bir saldırı olduğunu belirten Piroğlu, bu saldırılar karşısında diz çökmeyeceklerini, umudun dimdik ayakta duracağını vurguladı.

HDP birleşenlerin temsilcilerinin teker teker söz aldığı eylemde, birleşik mücadeleyi büyütme sözü verildi.

EN SON EKLENENLER