‘FETÖ konusunda siyasetçilere dokunulmuyor suçlamasını kabul etmiyoruz’

Başbakan Binali Yıldırım, “FETÖ” ile mücadele konusunda “Siyasetçilere dokunulmuyor gibi bir suçlamayı asla kabul etmiyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan tutuklama ve gözaltı sürecinde ‘siyasetçilere dokunulmuyor’ eleştirilerine yanıt verdi. Yıldırım, “FETÖ ile mücadele konusunda siyasetçilere dokunulmuyor gibi bir suçlamayı asla kabul etmiyoruz” dedi.

“Bu işi arkasında kim varsa ortaya çıkarılacaktır” diyen Yıldırım, adalet mekanizmasının çalışacağını söyledi. Yıldırım, “Merhametle değil adaletle çalışacağız. Zaman zaman bu konuda partimiz eleştiriliyor. Ama burada bir çelişki var. Efendim şu niye tutuldu bu niye serbest. Biz bunlara müdahale edince yargıya müdahale ediliyor diye eleştiriliyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: BİR TANE FETÖ’CÜ SİYASETÇİ YOK MU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili her meslekten birilerinin bu konuyla alakalı olarak tutuklandığını ancak bunların arasında siyasetçi olmadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle: “FETÖ’cü diye çikolatacı buldular, baklavacı, hoca buldular bunların içinden FETÖ’cü siyasetçi yok mu? Demokrasi olacak ki hepimiz düşüncelerimizi söyleyebilelim. Benim hatam varsa söyleyebileyim. Haksızlığın karşısına susan dilsiz şeytandır. Bir ülkede demokrasi yoksa o ülkem kaybetmiştir.”

BAHÇELİ: GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMAYIN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın sağlık sorunları ile tahliye edilmesine bir kez daha tepki göstererek, “FETÖ artık tümden yok edilmeli, kaynağı kurutulmalıdır. Sırtını sağlama hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek yoktur. Şunun damadı diye gözlerinin yaşına bakmamak lazım” dedi.

EN SON EKLENENLER