Füzeye adını yazdıran Ergezen Bedlîs’ten aday oldu

Efrîn saldırıları sırasında füzelere adını yazdıran Muaz Ergezen’in AKP Bedlîs Milletvekili adayı olarak gösterildi. Halk Ergezen’e sandıkta cevap vereceğini söylüyor

Türkiye’nin 20 Ocak 2018’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı altında olan güçlerle birlikte Efrîn kentine yönelik saldırılarında adını füzeye yazdıran Muaz Ergezen, AKP’nin Bêdlîs listesinden aday gösterildi.

Ergezen, saldırılar sırasında adının yazıldığı füzenin fotoğrafıyla birlikte, sanal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu: “Afrin Bölgesine N60 A3 tankımızdan bir hatıra resmi. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Vatan sağ olsun, birliğimiz daim olsun. Rabbim bu top mermisini ve askerimizin, tüm silah atışlarını isabet ettirsin, düşmanları kahreylesin.”

Halk tepkili

Ergezen’in Kürt düşmanı olduğunu söyleyen kent halkı, AKP’ye oy vermeyeceklerini söyledi. Bêdlîsli Selahattin Adıyaman, Kürt düşmanlığı yapan Ergezen’in Kürt kentinde aday olduğunu ifade ederek, “Elimizden geldiği kadar, onu bu kentte seçtirmeyeceğiz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz Bedlîs halkı olarak Yeşil Sol Parti’nin 3 milletvekilini Meclis’e göndereceğiz” diye konuştu.

Kürt kanı üstüne siyaset

“Kürtler bu insanı rezil edip göndermelidir” diyen Ali Kartal adlı yurttaş, “Bu kent, Kürtlerin kentidir. 3 milletvekilinin 3’ünü de Yeşil Sol Parti çıkacaktır. Başarı biz Kürtlerin olacaktır. Bu dönem, Kürtlerin dönemidir. AKP adayı Ergezen Kürt halkının kanı üzerinde siyaset yapıyor. Kürtleri öldürüyor ama maalesef bazı Kürtler hala uyanmış değil. Kürtler artık uyansın. Bu tür insanların Kürt şehirlerinde artık aday olmasına izin vermeyelim. Bu bizim şehrimiz, Kürtlerin şehridir” dedi.

Kürtler bunu bilmeli

Ergezen’in adaylığına tepki gösteren ve kazanmasının ayıpsanacağını ifade eden Faysal Savaş adlı yurttaş, “20 yıldır Kürtler üzerinde büyük bir zülüm var. Binlerce Kürt çocuğu öldürüldü. Bu yüzden Kürtler bunun farkında olmalı. Her şey gözümüzün önünde. Tüm bunlara rağmen bazı Kürtlerimiz hala akıllanmıyorlar. 14 Mayıs’ta herkes oyunu kendisine ve iradesine versin. Eğer Ergezen utansaydı, bu memlekette aday olmazdı. Kürtler bunu bilip, ona göre davranmalıdır. Oy bizim şerefimiz, namusumuzdur” şeklinde konuştu.

Kürt düşmanlarını tanısınlar

HDP Tetwan İlçe Eşbaşkanı Murat Şahin, AKP’nin Kürt düşmanlığı yaptığını, aynı zihniyette olan insanları kentte aday gösterdiğini söyledi. Ergezen ile birlikte Şirnex Belediyesi’ne daha önce kayyım olarak atanan Turan Bedirhanoğlu’nun aday gösterilmesine dikkat çeken Şahin, “Kürt halkının iradesini hiçe sayan kişi ile Kürt düşmanlığı yapan bir kişiyi, Bedlîs’te aday göstermişler. Resmen Kürt halkıyla dalga geçiyorlar. Birinci sıradaki aday, Efrîn operasyonu sırasında füzelerin üzerine imza atarak, ‘Hedef yerini bulmuştur’ gibisinden naralar atarak, Kürt düşmanlığını yapan bir zihniyet. Bu kişiyi, Kürt halkının gözünün içine baka baka aday göstermişler. Bu zihniyet Kürtlere düşmandır. Halkımız bu zihniyeti tanısın, Kürt düşmanlarını tanısınlar” diye belirtti.

BEDLÎS

 

#Füzeye #adını #yazdıran #Ergezen #Bedlîsten #aday #oldu

EN SON EKLENENLER