Gazeteci Hekimoğlu: Kürtler seçimde üzerine düşeni yaptı

Resmi olmayan sonuçlara göre AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kazandığı seçimleri değerlendiren gazeteci İnci Hekimoğlu, ‘Kürtler üzerine düşeni yaptı. Ne yazık ki Kürtler dışındaki diğer kesimler ya sandığa gitmedi ya da Kılıçdaroğlu’na oy vermedi’ dedi

Dün yapılan 13’üncü Cumhurbaşkanlığı seçimi resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adayı AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan kazanırken, seçimden geri akıllarda yapılan usulsüzler ve verilen mesajlar kaldı.

Ortaya çıkan sonuçları değerlendiren gazeteci İnci Hekimoğlu, hukuksuz bir yapılaşmanın olduğunu belirterek, buna karşı mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Zorbalık yaptılar

Hukukun askıya alındığını belirten Hekimoğlu, bu yapılanmanın her türlü zor aygıtını kullandığını söyleyerek, “Zorbalar, silahlarıyla sandık başlarını bastı, milletvekilleri darp edildi. Birçok sandıkta şaibeli süreçler yaşandı. Bunu da gözümüzün içine baka baka yaptılar” ifadelerini kullandı.

YSK açıklaması arsızlıktı

İhlal ve usulsüzlüklere rağmen Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Başkanı Ahmet Yener’in “Olumsuz bir durum yaşanmadı” açıklamasına tepki gösteren Hekimoğlu, “Bu durum inanılmaz bir arsızlık ve utanmazlıktı” dedi.

Muhalefet partilerin durumuna da değinen Hekimoğlu, “İktidarın her zaman seçimlere şaibe karıştıracağını biliyorduk. Ama burada bir sorun daha var. Muhalefet partilerinin tabanlarıyla bağlarının eskiye nazaran güçlü olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden muhalif partilerin tabanlarıyla bağlarının güçlendirilmesi gerekiyor” değerlendirmesi yaptı.

Hekimoğlu,” Kürtler üzerine düşeni yaptı. Ne yazık ki Kürtler dışındaki diğer kesimler ya sandığa gitmedi ya da Kılıçdaroğlu’na oy vermedi” diye belirtti.

CHP sonuçları iyi değerlendirmeli

CHP’nin seçim mesajlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Hekimoğlu, “Seçimden sonra partilerin kendi içlerinde tartışmalar olacak. CHP içerisindeki ulusalcı damar, Kılıçdaroğlu’nu harcamak için harekete geçecek. Kılıçdaroğlu CHP’nin en iyi şansıydı. Umarım Kılıçdaroğlu ekibi güçlendirir” diye konuştu.

Erdoğan 20 yıldır yüzde 50’yi ikna edemiyor

Erdoğan’ın yüksek oy almasının nedenin seçimlerin usulsüzlüğünden kaynaklandığını ifade eden Hekimoğlu, “Ama bu mevcut oranları kabul etsek bile, Erdoğan 20 yıldır karşısında duran yüzde 50’yi eritemiyor. Şu andaki muhalefetin yüzde 50’nin üstünde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ülke büyük bir ekonomik buhrandadır. Bunu da nasıl idare edecekler, belli değil” ifadelerini kullandı.

Yeni örgütlenme modelleri gerekiyor

Oluşan tabloya karşı kadınların mücadeleyi asla bırakmayacağını ifade eden Hekimoğlu, “Bunu yaparken de yeni örgütlenme modelleri, yeni bir yönetim alternatifi, yeni ekonomik program, yeni eğitim sistemi, yeni modellerle birlikte oturup ciddi bir şekilde çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Artık seçimleri beklemek, seçimlerde propaganda yapmak değil. Muhalefet partilerinin bütün toplumsal muhalefetle bir araya gelip toplumun sosyal dokusuna kadar inecekleri bir örgütlenme modelini hayata geçirmeliler” diye konuştu.

İSTANBUL

 

#Gazeteci #Hekimoğlu #Kürtler #seçimde #üzerine #düşeni #yaptı

EN SON EKLENENLER