Göllü: İktidarın DAİŞ ile stratejik ortaklığı devam ediyor

Birleşik Devrimci Parti’ye dönük tutuklama operasyonlarına tepki gösteren Genel Başkan Ufuk Göllü, DAİŞ’e karşı mücadele verenlerin Türkiye tarafından suçlu görülmesinin, iktidarın DAİŞ ile stratejik ittifakının devam ettiğinin göstergesidir, dedi.

Birleşik Devrimci Parti İzmir İl Örgütü, partilerine dönük operasyon kapsamında 6 üyelerinin tutuklanmasını yaptıkları basın toplantısıyla protesto etti. İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde bir araya gelen partililere, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Toplantının yapıldığı salona, “Hayır tutuklanamaz! Hayır diz çökmeyeceğiz” pankartı asıldı. Toplantıda söz alan Birleşik Devrimci Parti üyesi Şevval Orakçı, 15 Temmuz darbe girişimin ardından muhalif kesime karşı bir tutuklama furyası başlatıldığını, bu kapsamda birçok sol, sosyalist, devrimci ve yurtseverin tutuklandığını söyledi.

‘DIŞARIDA KALANLARA MESAJ VERİLMEK İSTENİYOR’

Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü de, üyelerinin tutuklanmasında parti çalışmalarının gerekçe olarak gösterildiğini söyledi. Tutuklamaların Türkiye’de demokratik siyasetin yasaklanması ve olanakların kısıtlanmasını işaret ettiğini ifade eden Göllü, “Sokakta olan devrimci mücadele yürüten güçlere yönelik tavsiye saldırıların geldiği boyutu gösteriyor. AKP, CHP ve diğer siyasal partiler de anayasal çerçevede kurulan legal partilerdir. Bizim partimiz de anayasal çerçevede kurulmuş bir partidir. Emniyet Genel Müdürlüğü ve İç İşleri Bakanlığı, Birleşik Devrimci Parti’ye siyaset yaptırmayacaklarsa bunu da açık bir şekilde beyan etsinler. Biz de bu saatten sonra ona göre bir pozisyon alalım. Operasyonlarla verilmeye çalışılan mesaj, tutuklanan arkadaşlarımıza değil, dışarıda kalan insanlara ‘siyaset yapmayın’ mesajıdır. Bizde ısrarlı bir şekilde devrimci siyasetten vazgeçmeyeceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.

‘DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ’

DAİŞ’in katliamlarını bütün dünya ülkelerinin lanetlediğini dile getiren Göllü, şunları söyledi: “Bizim ülkemizde birçok katliam gerçekleştiren terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele gösteren insanların Türkiye halkı tarafından takdir ile karşılanması gerekirken, Türkiye hükümeti IŞİD’e karşı mücadele edenleri sahiplenmeyi suç olarak kabul ediyor. Bu da iktidarın herhalde IŞİD ile olan stratejik ittifakı devam ettiği anlamına geliyor. Bu şekilde operasyonlar her gün devam ediyor. Bunlar faşist rejimin kurumlaşması anlamına geliyor. Bu intikam operasyonuna karşı faşizme karşı diz çökmeyeceğiz.”

EN SON EKLENENLER