Gözaltı operasyonu sürüyor

Referandum sürecinin başlamasıyla birlikte AKP ‘hayır’ çalışması yürütenlere yönelik başlattığı operasyonlara hız verdi. Birçok kentte yüzlerce kişi gözaltına alınırken, havuz medyası operasyonların referandum çalışması olduğunu itiraf etti

‘Tek adam’ yasası için yapılacak referandum öncesi “hayır”çalışması yürütenlere yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Birçok kentte pazar akşamı eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alınırken, dün de birçok kentte gözaltılar devam etti. HDP, HDK, ESP ve Eğitim Sen başta olmak üzere “hayır” çalışması yürüten muhalif kesimlere yönelik yapılan operasyonlarda iki günde 800’ü aşkın kişi gözaltına alındı.

Üç kentte 54 gözaltı

Amed’in Bismil ilçesinde sabahın erken saatlerinde Kazancılar (Heciya Kurda) Köyü’ne düzenlenen ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DBP eski yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi. Yapılan operasyonlarda Çermûg’ta (Çermik) 3 ve Farqîn’de (Silvan) de 3 kişi gözaltına alındı. Riha’da (Urfa) da kent merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Wan ve Çaldıran ilçesinde yapılan ev baskınlarında aralarında DBP Çaldıran İlçe Eşbaşkanı Mehmet Nasır Ürgen’in de olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Wan’da son üç gün içinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 29’a yükseldi.

Birçok kentte operasyon

Adana’da merkez ve Ceyhan ilçesinde birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda aralarında HDP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Kamuran Sağat’ın ve çocukların da olduğu 34 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğü’ne ve Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan Adana’da önceki gün gözaltına alınan 26 kişi de hala emniyette. Ankara, Mûş, Konya ve Agirî’de yapılan operasyonlarda da birçok kişi gözaltına alındı.

İki günde 834 gözaltı

“Hayır” cephesine yönelik başlatılan operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada, iki günde yapılan operasyonlarda 834 kişinin gözaltına alındığını ve operasyonların 37 kentte sürdüğünü duyurdu.

Yeni Şafak’tan al haberi

Referandumda “hayır” çalışması yürüten muhalefete dönük yapılan operasyonlar için havuz medyası tarafından algı yaratma çalışmaları da devam ediyor. Yapılan operasyonları “PKK operasyonu” olarak servis eden DHA ve AA’dan sonra bir algı çalışması ve itiraf da Yeni Şafak Gazetesi’nden geldi. Gazete Twitter adresinde birçok kentte yapılan operasyonlar için “AK Parti, Anayasa değişikliğine ilişkin antipropagandasına karşı çalışma yapıyor” tweeti attı. Gazetenin tweeti kısa süre sonra silmesi ise dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER